Prof. Dr. Budak, "Ege Üniversitesi, Türkiye'de en iyi uzaktan eğitim- öğretim yapan üniversitelerin başında geliyor"

EGEOLAY/-Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid- 19 salgını sürecinde Ege Üniversitesinde yapılan çalışmaları Ege Üniversitesi Televizyonunda anlattı. Ege Üniversitesi Televizyonunda “Benim Üniversitem” programının “Covid -19” konulu özel bölümüne konuk olan Rektör Budak önemli açıklamalar yaptı.

Prof. Dr. Budak, "Ege Üniversitesi, Türkiye'de en iyi uzaktan eğitim- öğretim yapan üniversitelerin başında geliyor"
Editör: Ege Olay
23 Mayıs 2020 - 13:32
Yapımcılığını Ege Üniversitesi Medya ve Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Dilek Takımcı’nın yaptığı sunuculuğunu Zeynep Kurtboğan’ın üstlendiği “Benim Üniversitem” programı “Covid -19” özel bölümünde Prof. Dr. Budak bu süreci Ege Üniversitesi Ailesinin işbirliği çalışmaları ile tüm gayret ve özverili ile yürüttüklerini ifade etti.



Rektör Budak programda Ege Üniversitesinde oluşturulan Covid-19 komisyonun çalışmalarından bahsetti. Prof. Dr. Budak, “Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerimiz oldu. Devletimizin bir üniversite hastanesi olarak çalışmalarımızı yürüttük. Bir afet planı oluşturduk. İlk yaptığımız işlerden birisi olarak Covid 19 poliklinikleri oluşturduk. Kimler nasıl hangi koşullarda ve hangi ihtiyaçlar doğrultusunda çalışacak onların planını hazırladık” dedi.



Ege Üniversitesinin tüm birimleri ile koordineli şekilde bu süreci yönettiklerini ifade eden Rektör Budak, “Sağlık çalışanlarımız için tüm birimlerimiz el birliği ile çalıştı. Maske, tulum, yüz siperliği üretimi yapıldı. Sağlık çalışanlarımızın beden sağlığı için Ziraat Fakültemiz kefir üretimi yaptı. Ayrıca Bayındır Meslek Yüksekokulumuz sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonlarını artırmak için çiçek yolladı” diye konuştu.

Rektör Budak programda uzaktan eğitim, aşı, çalışmaları, merkez kütüphanesinin dijital çalışmaları hakkında bilgiler verdi.  Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi öğrenci sayısını dikkate aldığımızda Türkiye’de en iyi uzaktan eğitim- öğretim yapan üniversitelerin başında geliyor” dedi.



Programda konuşan Prof. Dilek Takımcı Rektör Budak’ın öngörülü vizyoner anlayışına dikkat çekerek “Rektörümüzün,  2020 yılında Ege Üniversitesinin sağlık temalı üniversite olması yönünde ortaya koyduğu öngörünün ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı. Hatta  öyle ki sağlık teması tüm dünyanın en öncelikli teması olması gerektiğini bu süreç gösterdi. İkinci öngörü ise eğitimde dijitalleşme ve uzaktan eğitimin önemine vurgusuydu.    Yönetime geldiği andan itibaren Uzaktan Eğitim Uygulama Araştırma Merkezi, Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü ve Medya Uygulama ve Araştırma Merkezlerini yeniden yapılandırıldı ve bu birimlerin alt yapısının güçlendirilmesinde özel önem verildi. Uzaktan eğitimin altyapısı hazırlandı. Bugün, pandemi sürecinde bunun meyvelerini alıyoruz.  Bugün geldiğimiz noktada dünya üniversitelerinin önemli meselesinin uzaktan eğitim ve dijitalleşme olduğunu görüyoruz. Üçüncüsü ise Ege Üniversitesinin araştırma üniversitesi olmasının gerekliliği ve AR-GE nin önemidir. Bu doğrultuda üniversite yönetimi hızla yükselişe geçen somut parametrelerin oluşmasını destekleyerek, teşvik etmiştir. Ayrıca öğrenci odaklı yaklaşım ile alınan kararlar, Türkiye’de pek çok kuruma örnek teşkil edici niteliktedir” diye konuştu.



Prof. Dr. Necdet Budak’ın Ege Üniversitesinde Covid 19 pandemi sürecinde yapılan çalışmalarını anlattığı  “Benim Üniversitem”  programının “Covid 19” konulu özel bölümünün tamamı, Ege Üniversitesi Televizyonu Youtube kanalından izlenebilir.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum