Polat : "Siyanür değil yoksulluk öldürüyor"

EGEOLAY /CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, artan işsizlik ve intihar vakaları hakkında yazılı bir basın açıklaması yaptı. Polat, “Siyanür bu denli gündemdeyken çeşitli önlemlerle satışı denetim altına alınabilir, ancak siyanür ile ilgili önlemler almak intiharların önüne geçmeyecektir.

Polat : "Siyanür değil yoksulluk öldürüyor"
Editör: Ege Olay
28 Kasım 2019 - 10:16
üretime dayalı, istihdam sağlayacak yeni ekonomik programlar geliştirerek işsizliğe bağlı intiharların önüne geçmelidir.” dedi.

 

“SİYANÜR DEĞİL YOKSULLUK ÖLDÜRÜYOR!”

Polat, “Geçtiğimiz günlerde eşi pazara gitmek isteyen bir vatandaşımız, cebinde sadece 1.5 lirası olduğu ve ailesine bakamadığı için intihar etti. Türkiye’de yoksulluk ve işsizlik her geçen gün artarken, toplu intiharların önüne geçmek için çözümü siyanürü engellemekte bulan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ‘Yeni mevzuat değişikliğiyle, halkımıza piyasa ve internet ortamından siyanür bileşiklerini içeren maddelerin satışına yasak getiriyoruz.’ dedi. Geçim sıkıntısı ve işsizlik Türkiye için artık çok büyük bir travma haline gelmiş durumdadır.” dedi.

“İŞSİZLİKTE KARA TABLO”

Polat, “Vatandaşlarımız kendisine ve ailesine yetemedikleri, istedikleri gibi yaşayamayıp, temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı için psikolojik açıdan yalnızlığa sürüklenerek intihar etmektedir. Soğuk kış aylarında yakacak odunu, kömürü bulamayan, doğalgaz alacak parası olmayan, ailesinin temel gıda ihtiyaçlarını karşılayamayan ve simit peynir hesabına mahkûm edilen, hatta yeni doğmuş bebeklerine bez alamayan vatandaşlarımız çaresizlik içerisindeler. Sosyal devletin temel amaçlarından biri, toplumu ve bireyleri yoksulluktan kurtararak, güvensizlik alanını daraltmak ve herkesin kendi kaderine hâkim olmasını sağlayacak koşulları ve ortamı hazırlamaktır. Yoksullukla mücadelede temel hedef, herkese insanca yaşaması için gerekli minimum gelir düzeyini garanti etmektir. Ancak ne yazık ki karşılaştığımız tablo çok vahim. İşsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 980 bin kişi artarak 4 milyon 650 bin kişiye yükselirken; işsizlik ödeneğine başvuruların sayısı ilk sekiz ayda 1 milyon 345 bin kişi, bu ödenekten faydalanan 697 bin kişi oldu. Türkiye’de 22,5 milyon vatandaşımız ise açlık sınırının altında yaşamaktadır. AKP, saray ve yandaşa hizmet etmeyi bırakıp, vatandaşın işsizlik sorununa derhal bir çözüm üretmelidir.” diye ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum