Özel Ödül Azrail'le Dans Filmine Verildi

EGEOLAY /Yapım ve yönetmenliğini Pelin - Sinan Uzun çiftinin üstlendiği Azrail’le Dans Filmi 2. Uluslararası İzmir Film Festivalinde ASİTEM Özel Ödülü’nü aldı.

Özel Ödül Azrail'le Dans Filmine Verildi
Editör: Ege Olay
27 Temmuz 2019 - 14:37
2018 yılında vizyona giren, tüm çekimleri Ege’de yapılan Azrail’le Dans filmi 2. Uluslararası İzmir Film Festivali’nde ASİTEM Özel ödülünü aldı. Yapımını İzmirli yapımcı ve sunucu Pelin Uzun’un üstlendiği filmin yönetmenliğini yine bir İzmirli olan eşi Sinan uzun yaptı.  Yüksel Ünal, Tuğba Özay, Sinan Bengier, Süreyya Kilimci, Gazi Şeker, Gizem Yılmaz, Metin Güler, Ahmet Odabaşı gibi usta oyuncuların yer aldığı filmin senaryosu da Sinan Uzun ve Yüksel Ünal imzası taşımakta. 

 

Ödülü tüm ekibiyle birlikte alan Pelin-Sinan Uzun çifti çekimleri İzmir’de yapılacak olan yeni film projesinin müjdesini de verdi. Önümüzdeki yıllarda İzmir’in sinema alanında İstanbul’u geçeceğini söyleyen Pelin Uzun, ‘’Bize bu ödülü layık gören, bu gecede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir gece, çok anlamlı bir ödül… Azrail’le Dans komedi tadında bir film, şimdi bir korku filmi projemiz var, onun çekimlerini de İzmir’de yapacağız. Ege bir cennet, İzmir bu cennette bir inci, bu incinin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. İzmir’in potansiyeli tam olarak kullanılırsa sinema alanında önümüzdeki yıllarda İstanbul’u geçebiliriz. Biz filmlerimizin çekimlerini İzmir’de gerçekleştiriyoruz, oyuncu kadromuzu, teknik personelimizi İzmirlilerden seçiyoruz. İzmir’de doğmuş büyümüş öyle büyük değerlerimiz var ki… Onlara yaratıcılıklarını ortaya çıkarma imkanı verilmeli diye düşünüyorum’’ dedi. 

 

 

Azrail’le Dans

Niyazi hayatını hırsızlık yaparak sürdürür. Kardeşi Hasan ve annesi Gülizar ile birlikte küçük bir Ege kasabasında yaşayan Niyazi bir yandan da klasik araba ile sünnet düğünlerinde çocuk gezdirir. Kardeşi ise zamanını kumar oynayarak ve sevgilisi Gözde’yi mutlu etmeye çalışarak geçirir. Bir gece beklemedik bir anda Azrail’in gelişi Niyazi’nin hayatını tamamen değiştirir. Canını almaya gelen Azrail’i ikna ederek onunla tavla oynayan Niyazi, oyunu kazanarak ölümünü bir hafta uzatmayı başarır. Niyazi'nin önünde kısa bir süre vardır ve ölmeden önce hayata bir iz bırakmak ister. Bu sırada Azrail ile Gülizar arasında beklenmedik bir aşk başlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum