Önceki dönem Baro Başkanı Aydın Özcan'dan meslektaşlarına çağrı: Baro seçimlerini demokrasi şölenine dönüştürelim!

EGEOLAY/Önceki dönem Baro Başkanı olan Aydın Özcan meslektaşlarına İzmir Barosu olağan genel kuruluna katılım için çağrıda bulundu. Aydın Özcan; ''Sandığa gelerek seçimi demokrasi şölenine dönüştürmeli, genel kurulda seçilecek yeni yönetimin meslektaşlarımıza yeni dönemde oldukça iyi hizmetler üretmesini teşvik etmeli ve önünü açmalıdır.'' açıklamasında bulundu.

Önceki dönem Baro Başkanı Aydın Özcan'dan meslektaşlarına çağrı: Baro seçimlerini demokrasi şölenine dönüştürelim!
Editör: Ege Olay
08 Temmuz 2021 - 12:46
İşte o açıklama;
Barolar; hukukun evrensel ilkelerinin en iyi şekilde uygulanmasını  hedef alan avukatların, meslek örgütleridir. Biz  avukatlar,  pandemi gerekçe gösterilerek sandığı hak sahiplerinin önünden kaçırmanın demokratik olmadığını ısrarla yüksek sesle dile getirdik.
Bugün Avukatlık Kanunu’nda yer alan seçime ilişkin hükümleri yok sayarak baro genel kurullarının engellenmesi sürekli ötelenmesi nihayet son bulmuştur.
Demokrasiye aykırı bu tavrın;  Türkiye Barolar Birliği seçimlerini de ötelemek ve baroların iradesine ipotek koymanın amaçlandığı  meslek mensuplarımızın genel düşüncesi haline gelmiştir.
 
Emredici yasa hükmüne rağmen baroların genel kurul yapması, pandemi gerekçesiyle sürekli engellenirken siyasi partilerin tıklım tıklım dolu kongrelerini hiçbir engelle karşılaşmadan yapmış olmaları, yine faaliyetleri devam eden AVM’ler ve en önemlisi her gün onbinlerce kişinin bir arada bulunmak zorunda kaldığı adliyeler; bu gerekçenin samimiyetten yoksun olduğunu da bizlere açıkça göstermiştir.
 
Böyle bir ortam sonunda İzmir  barosu Ekim 2020 tarihinde yapması gerektiği olağan genel kurulunu ancak 10-11 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirebiliyor.
 
İzmir barosuna kayıtlı yaklaşık onbir bin meslektaşımız; özellikle 11 Temmuz günü yapılacak seçime olağanüstü ilgi gösterip, sandığa gelerek seçimi demokrasi şölenine dönüştürmeli, genel kurulda seçilecek  yeni yönetimin meslektaşlarımıza yeni dönemde oldukça iyi hizmetler üretmesini teşvik etmeli ve önünü açmalıdır.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum