Ölmeden önce dediğini yaptı

EGEOLAY /Bergama’yı düşman işgalinden kurtaran 12 Efe’den biri olan, Adalı Efe’nin torunu 75 yaşındaki Cengiz Kızılık, 8 yıl önce kapatılan Bergama Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği’ni tekrar açtı.

Ölmeden önce dediğini yaptı
Editör: Ege Olay
07 Aralık 2019 - 14:38
Üyelerinin yaşlanıp bir bir ölmesi ve gençlerin de yeterli ilgiyi göstermemesi üzerine 8 yıl önce kapısına kilit vurulan Bergama Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği’ni tekrar açmak için kapı kapı dolaşıp 2 bin 500 imza toplayan ve imzaları derneğin genel merkezine göndererek başkanlık görevi ile görevlendirilen Cengiz Kızılık, açılış günü “Şimdi ölsemde gam yemem” dedi.

Bergama Belediyesi’nin tahsis ettiği İstiklal Meydanı Yıldız Garajı’ndaki dernek binasının açılışını Bergama İlçe Emniyet Müdürü Metin Kartal ve Bergama Müftüsü Hayrullah Yavuz yaptı.

Bergama Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları gösteri yaparken, konuklara pilav ve ayran ikram edildi. İzmir’in çeşitli ilçelerinden gelen Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Başkanlarında katıldığı açılışta konuşan Bergama Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Başkanı Cengiz Kızılık, “ Bergamamızda daha önce faaliyet gösteren derneğimiz ile gelmiş geçmiş Ata kültürümüzü örf ve adetlerimizi tekrar aktif hale getireceğiz. Yeni nesillere bu toprakların nasıl kazanıldığını, nasıl mücadele verildiğini aktarmak istiyoruz. Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği, sevginin, saygının, şefkatin, atalarımızın arkadaşlık ilişkileri, komşuluk haklarını gençlere çeşitli aktivitelerle anlatacağız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum