Bornova Belediyesi'nden 5 Aralık'a özel söyleşi ve sergi

EGEOLAY /Bornova Belediyesi, Türk kadınına seçme seçilme hakkının verildiği gün olan 5 Aralık'ın 85. Yılında, iki özel etkinlik düzenledi. Avrupa Birliği Uzmanı Erdal Tekin , Bornova Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki söyleşide Bornovalı kadınlarla buluştu. Dr. Zeynep Ayşen Akın'ın dünyada iz bırakmış kadınları resmettiği sergi de aynı yerde kapılarını açtı.

Bornova Belediyesi'nden 5 Aralık'a özel söyleşi ve sergi
Editör: Ege Olay
07 Aralık 2019 - 14:36
Avrupa Birliği Uzmanı Erdal Tekin, kadının toplumların özgürleşmeşi ve demokratikleşmesinde büyük roller üstlendiği anlattı. Bugün çağdaş demokrasiye sahip olan bir çok Avrupa ülkesinin Türk kadınına tanınan bu hakkı Türkiye Cumhuriyeti'nden 20-30 yıl sonra verdiğini hatırlatan  Tekin, "Bu, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün eseridir" dedi. Laik Türk kadınının kazanımlarından kesinlikle vazgeçmeyeceğini ifade eden Erdal Tekin, "Kadın varsa demokrasi vardır. Kadın özgürse toplum özgürdür. Bugün özgürlüklerimizin kısıtlı olduğundan şikayet ediyorsak kadınlarımızla birlikte yol yürümeliyiz. Çünkü kadının içinde bulunduğu her hareket başarı ile sonuçlanmıştır" diye konuştu.

 

 

 

Dr. Zeynep Ayşen Akın'ın dünyada iz bırakmış kadınları resmettiği; 'Yaşamın İzi Kadında Gizli' adlı akrilik ve kolaj çalışmalarından oluşan sergisi de 5 Aralık'a özel olarak Bornova Belediyesi Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Pazar gününe kadar açık kalacak sergide 24 eser yer alıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum