Ne olur oğlumu kurtarın!

EGEOLAY/İzmir’in Konak ilçesinde yaşayan Suna-Ruşen Koruğ çiftinin doğuştan zihinsel engelli çocukları 38 yaşındaki Volkan Koruğ’un acilen karaciğer nakli olması gerekiyor.

Ne olur oğlumu kurtarın!
Editör: Ege Olay
30 Aralık 2020 - 12:20
Doktorların 3 ay ömür biçtiği engelli oğlunun yaşamasını isteyen 70 yaşındaki Suna Koruğ, “İki çocuk annesiyim. Volkan da benim canımdan parça. Diğer oğlumdan hiçbir farkı yok. Volkan’ın ismini organ nakli için sıraya yazdırdık. Ancak engelli olduğu için öncelik verilmiyor. Engelli olmayanlara öncelik veriliyor. Yetkililere sesleniyorum. Oğluma acil karaciğer nakli yapılması gerekiyor. Ne olur oğlumu kurtarın” dedi. 

Konak ilçesi Yağhaneler semtinde yaşayan 70 yaşındaki Suna Koruğ ile 75 yaşındaki Ruşen Koruğ çiftinin iki oğlundan biri doğuştan zihinsel engelli. 38 yaşındaki engelli Volkan Koruğ aynı zamanda karaciğer yetmezliğine de yakalandı. Konuşamayan Volkan Koruğ, karaciğerini eliyle göstererek anne ve babasından yardım istiyor. Rahatsızlığı nedeniyle kendini bitkin ve yorgun hisseden Koruğ, günün büyük bölümünü yatağında uzanarak geçiriyor. Suna-Ruşen Koruğ çifti oğullarının sağlına kavuşması için yetkililerden yardım bekliyor. Çocuğunun her geçen gün gözünün önünde erimesine dayanamayan anne Suna Koruğ, “Volkan doğuştan zihinsel engelli. Ben 38 yıldır ona gözüm gibi bakıyorum. Karaciğer rahatsızlığı ortaya çıktıktan sonra günden güne daha da zayıfladı. Güçsüzleşti. Doktorlar oğluma 3 ay ömür biçtiler. 3 ay içinde nakil olmazsa vefat edebilir. Oğlum ölmesin istiyorum. Abisi Gökhan Koruğ ondan 4 yaş büyük. Hiçbir sağlık sorunu yok. Volkan ile Gökhan’ın benim için hiçbir farkı yok. İkisi de evlat. Volkan’ın ismini organ nakli için sıraya yazdırdık. Ancak engelli olduğu için öncelik verilmiyor. Engelli olmayanlara öncelik veriliyor. Yetkililere sesleniyorum. Oğluma acilen karaciğer nakli yapılması gerekiyor. Ne olur oğlumu kurtarın” dedi. 

10 GÜN HASTANEDE YATTI

Oğlunu geçtiğimiz günlerde hastaneye yatırdıklarını anlatan baba Ruşen Koruğ, “10 gün hastanede tedavi gördü. Safra yollarının açılması için stent takıldı. Daha sonra taburcu edildi. Ancak eve geldikten sonra durumu yine kötüleşti. Günden güne daha da kötüye gidiyor. Doktorlar çok fazla ömrünün kalmadığını söylüyorlar. Bu yüzden acilen karaciğer nakli bekliyoruz” dedi. Bisküvi fabrikasında çalışan abi Gökhan Koruğ (42), “Kardeşim engelli olduğu için hiç konuşamıyor. Kendini zorlarsa ancak ‘anne’diyebiliyor. Çok halsiz olduğu için sürekli yatıyor. Sarılığı çok fazla olduğu için kendini yorgun hissediyor. Eliyle karaciğerini gösteriyor. Ağrıdığını işaretle anlatmaya çalışıyor. Biz bunu gördükçe içimiz parçalanıyor. Çok üzülüyoruz. İnsanın evde muhabbet kuşu bile olsa ölsün istemez. Engelli de olsa Volkan benim kardeşim. Canımızdan bir parça. Onu yaşatmak istiyoruz. Devlet büyüklerimize sesleniyoruz. Organ nakli için bize öncelik verilsin istiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum