Mobil telefonların alım satımında yeni dönem

EGEOLAY/Türkiye’de ikinci el telefon pazarı yaklaşık olarak 15 milyar TL’lik bir hacme sahip. İkinci el telefon pazarının düzenlenmesi ve tüketicilerin korunması adına birçok uygulama hayata geçiriliyor. Sıfır bir telefon sahibi olmanın yanı sıra ikinci el telefon sahibi olmadan önce de iyi bir araştırma ve uzman görüşü almak büyük önem teşkil ediyor. Geliştirdiği yazılım ile hem Türkiye’de hem de uluslararası arenada geçerliliği olan ekspertiz yazılım çözümlerini kullanıcıların hizmetine sunan OPPA TEKNİK, ikinci el telefon alınırken cihazın geçtiği bütün süreçler hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlıyor.

Mobil telefonların alım satımında yeni dönem
Editör: Ege Olay
26 Haziran 2021 - 10:49

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de cep telefonu pazarı büyük bir öneme sahip. Cep telefonu kullanıcıları, sıfır veya ikinci el cep telefonu satın alırken ihtiyaçlarının eksiksiz olarak karşılanmasını istiyor. Bu noktada özellikle ikinci el cep telefonu satın alımı yapılmadan önce cihaz ile ilgili detaylı bilgilerin kullanıcılar tarafından bilinmesi öncelik kazanıyor. Satın alınan ürün hakkında bilgi sahibi olmaya imkan tanıyan OPPA Teknik, Telekomünikasyon Danışmanlık Ltd. Şti, hayata geçirdiği cep telefonu ekspertiz raporu çözümü sayesinde tüketicilerin sorunsuz bir şekilde istedikleri ürüne sahip olmalarını sağlıyor.    

 

İkinci el cep telefonlarının uzmanı: OPPA TEKNİK 

 

Türkiye’de ve dünyada ikinci el ürün alım satımının çok önemli bir yer tuttuğunu belirten OPPA Teknik, Telekomünikasyon Danışmanlık Ltd. Şti Genel Müdürü Yusuf Yıldırım, “Cep telefonu sektörü her geçen gün katlanarak hızla gelişim gösteriyor. Sıfır ürün kullanımının yanı sıra ikinci el ürün kullanımı da tüketiciler tarafından fazlasıyla tercih ediliyor. Bu tercihlerin yapılmasını kolaylaştıran ekspertiz raporumuz sayesinde kullanıcıların hayatını kolaylaştırmaya ve kullanılacak ürünler hakkında detaylı bilgi sahibi olunmasına öncülük etmek istiyoruz. Geliştirdiğimiz cep telefonu ekspertiz yazılımımızın dünyada bir örneği bulunmuyor. Yazılımımızın Türkiye’den dünyaya yayılması sayesinde ikinci el cep telefonu alım satımında bir ilke imza atmış olacağız.” dedi. 

 

İkinci el telefon satın alırken akıllarda soru işareti kalmayacak

 

İkinci el cep telefonu satın alırken alıcı ve satıcıların akıllarında birçok soru işareti oluştuğunu ifade eden Yusuf Yıldırım, geliştirdikleri yazılım ile bütün sorulara cevap verebildiklerine dikkat çekti. Yazılım sayesinde ürünlerin satın alınmadan önce hangi uygulamalardan geçtiği, hangi parçaların değiştiği, nerede üretim yapıldığı gibi birçok detayı öğrenmenin mümkün olduğunun altını çizen Yıldırım, konu ile ilgili şu bilgileri aktardı: “Geliştirdiğimiz yenilikçi yazılımımız sayesinde tüketicilerin almak istedikleri ürün ile ilgili bütün sorularına yanıt veriyoruz. Kullanılmak istenen ürün hakkında eksiksiz bilgiye sahip olmak, ikinci el ürün alım satımlarında ortaya çıkan problemlerin önüne geçilmesini sağlıyor. Yani hem alıcıya hem de satıcıya güven vererek sıkıntılı durumlar oluşmasının önüne geçiliyor. Alınan ekspertiz raporunun uluslararası geçerliliği bulunuyor. Aldığınız raporu tüketici mahkemelerinde kullanabiliyorsunuz. Raporun uluslararası arenada geçerli olması, tüketiciler için bir nevi garanti belgesi niteliği taşıyor.”

 

Hem istihdama hem ihracata katkı  

 

Geliştirilen yazılım sayesinde ikinci el telefonu kullanımında bilgi kirliliğinin önüne geçileceğini vurgulayan Yıldırım, kullanılacak yazılım için eğitim verilerek uzmanlar yetiştirileceğine ve bayiler tarafında istihdam edileceğine dikkat çekti. Türkiye’de yaklaşık olarak 10 binin üzerinde bir cep telefonu bayisi olduğu söyleyen Yusuf Yıldırım, değerlendirmesini şu şekilde sürdürdü: “Yenilikçi uygulamamız sayesinde hem istihdama hem de ihracata katkı sunacağız. Türkiye’de yaklaşık olarak 350 bayi ile hizmet veriyoruz. Bu bayilerimizde eğitimli uzmanlarımız tüketicilere hizmet sunacak. Bayilerimiz haricinde sektördeki diğer paydaşların da bu eğitimlerden yararlanmasını sağlayacak ve istihdama daha fazla katkı sunmuş olacağız. İstihdamın haricinde, yazılımımızı ihraç ederek de ülkemize milyon dolarlık katkılar sunmak amacındayız. Hâlihazırda; Azerbaycan, Irak, Bulgaristan, Almanya, Gürcistan ve Rusya gibi yakın bölge ülkelerine bu hizmetimizi sunarak, bayi ağımızı genişleteceğiz. 1 Ağustos 2021 itibarı ile hizmet vermeye başlıyoruz.”

 

Ekspertiz raporuna uygun ücretler ile sahip olunabiliyor 

 

Tüketiciler, ekspertiz raporuna iki seçenek ile sahip olabiliyor. Ürünlerin tamir görüp görmediğinin öğrenilmesini isteyen kullanıcılar bu hizmetten 50 TL karşılığında yararlanabilirken, kapsamlı olarak cihaz üzerinde gerçekleştirilen bütün işlemler ile ilgili bilgileri öğrenmek için ise 100 TL ödeyerek rapora sahip olunabiliyor.     

YORUMLAR

  • 0 Yorum