Mesut Ergin'i Altınova'da Binler Karşıladı

EGEOLAY /Demokrat Parti Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin Altınova’da yapacağı miting için Altınova’ya giderken yolda ki vatandaşların sevgi seli ile karşılaştı. Altınova girişinde yüzlerce araç ve motorla karşılanan Ergin’e miting alanına giderken apartmanlardan ve yolda yürüyen vatandaşların ilgisinden ve sevgi gösterilerinden miting alanına zor ulaştı.

Mesut Ergin'i Altınova'da Binler Karşıladı
Editör: Ege Olay
24 Mart 2019 - 14:18
Demokrat Parti Ayvalık Belediye Başkanı Adayı Mesut Ergin 23 Mart Cumartesi akşamı Altınova’da düzenlenen mitingdeydi. Altınova’nın tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığını, köylü pazarı ve hayvan pazarı kurulması gerektiğini anlatan Mesut Ergin, başta tarımsal üretimle uğraşanlar vatandaşlar olmak üzere, üreten herkesle kooperatif çatısı altında buluşulması gerektiğini söyledi. Kendisi hakkında “seçimden sonra parti değiştirecek, AKP’ye geçecek” yönündeki iddialara da cevap veren Mesut Ergin, “Bizim yolumuz Mustafa Kemal’in yoludur. Bunlar hizmet üretemeyenlerin işi gücü bırakıp dedikodu ürettiklerinin bir örneğidir, bu alçakça yalandan vazgeçin, kul hakkı yemek günahtır, günahıma girmeyin” dedi.    

 

Mesut Ergin’in Altınova mitinginde halka hitaben yaptığı konuşmanın tam metni ise,

 

“Merhaba Altınova, merhaba Altınovalılar, merhaba Ayvalıklı hemşerilerim, merhaba! Görüşmeyeli nasılsınız?

 

Nasıl, memnun musunuz yeni düzenden, belediyenizden, rahat rahat görülüyor mu işleriniz, her istediğinizde Belediyenize ulaşabiliyor musunuz? Önceki gelişimde de Altınova’da sizlere söz vermiştim. Bu sözümün arkasındayım. Seçildikten sonra haftanın en az bir günü Altınova’da Belediyede olacağım. Siz Altınovalı kardeşlerimle Altınova’nın Belediye hizmet binasında sizleri dinleyeceğiz, yerinde sorunları tespit edeceğiz ve bu sorunları sizle birlikte çözeceğiz.

 

Ben toplantılarımda hep Ayvalık’ın daha iyi bir yönetimi hak ettiğini vurguluyorum. Haksız mıyım? Siz Ayvalıklı hemşerilerim havası, sokakları, denizi daha temiz bir Ayvalık’ı hak etmiyor musunuz? Daha adil, daha şeffaf, hesap veren, güler yüzlü, her ihtiyacınız olduğunda yanında bulacağınız, ulaşabileceğiniz hatta ulaşmanıza bile gerek kalmadan mahalle evleri ile hizmeti evinize kadar getiren bir Belediyeyi hak etmiyor musunuz?

 

Elbette ediyorsunuz. Ayvalık’ta yaşayan hemşerilerim her şeyin en iyisini hak ediyor. Onun için, hep söylediğim gibi bizim kaybedecek bir dakikamız bile yok. Onun için biz tüm zamanımızı sizlere nasıl hizmet edeceğiz onu planlamak, hazırlık yapmak, bunları sizlere anlatmak için uğraşıyoruz.

 

Ancak sosyal medyada, Facebook’ta falan sahte isimli iftiracılar, sabahtan akşama koro halinde Mesut Ergin’e saldırıyor. Bizleri seven dostlarımız “Allah aşkına şunların ağzının payını ver” diyorlar. Bu çamur at izi kalsın diyen iftiracı korosunun istediği de bu zaten. Bizi de kendi bataklıklarına çekmeye çalışıyorlar. Bu oyuna gelmeyiz. Herkes bildiği işi yapsın. Bizim işimiz emek vermek, hizmet vermek, dertleri çözmek. Onların işi de yalan üretmek, çamur atmak. Ancak unutmasınlar “o çamur ilk onu atanın eline bulaşır.” Ama bunlar daha da abarttı bu işi. Çamurları sadece ellerine bulaşmakla kalmadı. Yüzlerine de bulaştırdılar. 

 

Biz,“Altınova’da çiftçi kardeşlerimin de hayvancılık ile uğraşan kardeşlerimin de çok ciddi sorunları var. 

En basitinden, hayvancılığın bu kadar yaygın olduğu “Altınovamızın en acil ihtiyaçlarından biri HAYVAN PAZARIDIR, GÖREVE GELDİĞİMİZ İLK YILIN İÇİNDE ALTINOVAYA BİR HAYVAN PAZARI KAZANDIRACAĞIZ” diyoruz.

 

Onlar Mesut Ergin parti değiştirecek diyor.

 

Biz büyük kurtarıcı Atatürk’ün dediği gibi “köylümüz, çiftçimiz memleketin efendisidir” “Onun için tarımda uğraşan hemşerilerimize başta kooperatifçilik olmak üzere Belediye olarak her türlü desteği vereceğiz” diyoruz.

 

Onlar Mesut Ergin başka partiye gitti diyor.

 

 Biz “bu memlekete hizmet edecek hayırlı her işin takipçisi ve destekçisi olacağız. Bu memlekette bir taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. Bizden önce yapılan her güzel işin takipçisi olacağız. Gıda OSB olarak planlanan projenin içine Tarımı da katıp GIDA VE TARIM OSB’Sİ YAPACAĞIZ” diyoruz.

 

Onlar Mesut Ergin’in Büyükşehir adayı kim diyor. Cevap vermeyeceğiz bunlara dedim ama bu kadarını bari söyleyeyim. Mesut Ergin DP Ayvalık Belediye Başkanı adayıdır. Mesut Ergin’in Büyükşehir adayı olamaz. Partilerin adayı olur. Demokrat Partinin Büyük şehir adayı da belli, diğer ittifakların adayı da bu ittifakları hangi partilerin desteklediği de. Mesut Ergin Halk ittifakının adayıdır. Mesut Ergin’i destekleyenlerin ilk sloganı neydi: “Sağ sol yok, sen ben yok, sevdamız da derdimiz de Ayvalık değil miydi?”  Şunu bari anlayın artık, Mesut Ergin’in işi gücü Ayvalık. Gördünüz değil mi gene boş işlerle zamanımızı çaldılar. Onun için biz işimize bakalım.

 

“Biz Altınova’ya da bir köylü pazarı kazandıralım diyoruz, biz Altınova’ya Modern bir Kapalı Pazar Kazandıralım diyoruz, biz neden Altınova’da da bir mesire alanı olmasın? diyoruz, gençlerin rahatça spor yapabilecekleri içinde kapalı spor salonu da olan bir kompleks Altınova’ya yakışmaz mı? diyoruz, biz çevre yolunu da kapsayacak şekilde Altınova’da ticareti daha geniş bir alana yayıp ekonomiyi nasıl daha da büyütürüz diye kafa yoruyoruz”

 

Onlar “Mesut Ergin’in ideolojisi ne?” diyor. Her yerde söyledim burada bir kere daha söylüyorum. Boş laflarla havanda su dövmeye çalışanlar kulaklarını iyi açıp dinlesin: Benim ideolojim Kemalizm’dir, 

Benim çizgim, Laik, Sosyal, Hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin kazanımlarını daha da ileriye taşıyacak uygarlık çizgisidir, benim yolum Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. 

Benim anlayışım sosyal Belediyeciliktir. 

 

Biz, “Altınova Ayvalık’ta tarım ve hayvancılığın merkezidir. Ama bu yetmez. Altınova aynı zamanda aynı Cunda gibi, tıpkı Sarımsaklı gibi Turizmin de gözdesi olabilecek bir coğrafyadır. Geçtiğimiz dönemlerde yapımına başlanan Sahil yürüyüş yolu Karakoç deresine kadar olan bölümü de tamamlanmalı, bu bölgede oluşturulacak kafe ve mekanlar, kum adası çevre düzenlemeleri ve daha nicesi ile turizmde de yol almalı” diyoruz.

 

Onlar bize bölmeyin diyor. Biz bölmeye değil kangren olmuş sorunları çözmeye geliyoruz. Ama çok şükür çaldı, çaldırdı diyemiyorlar, yapamaz diyemiyorlar, onun için öyle söyledim havanda su dövüyorlar.

 

Neyse biz işimize bakacağız. Ayvalık için, Altınova için bugünden itibaren daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz, bunu da hep beraber yapacağız. Zaten bugün bu yüzden buradayız. Altınova, Ayvalık dünya cenneti, sizce de daha iyi yönetilmeyi hak etmiyor mu?

 

Onun için eskilere gitmeyeceğim, hiç. Hep önümüze bakacağız. Bugünden tezi yok gündemim hep Ayvalık olacak. Benim Yolum Atatürk’ün yoludur. Ne diyor Büyük Atatürk: “Vatanını en çok seven Ona en çok hizmet edendir.”  Ben Altınova’yı, Ayvalık’ımızı çok seviyorum ve işte sırf bu yüzden adayım. Sizlere, bu memlekete daha iyi hizmet etmek için bu göreve talibim.

 

Bugün Cunda’dan belki 50 kişi aradı. Broşür dağıtan partili kadınlar, “Mesut Ergin seçildikten 6 ay sonra AKP’ye gidecek” yalanını yayıyorlarmış. Bu alçakça yalandan vazgeçin. 5 yıldır belediye yönetiyorsunuz, her türlü bilge belge elinizde Mesut Ergin’in tek bir usulsüzlüğü varsa açıklayın.  Diye biliyorsanız deyin, alçakça yalandan vazgeçin. Kul hakkı yemek günahtır, günahıma girmeyin. Hiç mi Allah korkusu yok sizde? “AKP’ye gidecek” yalanından vazgeçin. 

 

Sözü daha fazla uzatmayacağım. Biliyorum bu sıralar tarla işleri, hayvan bakım işleri çok sıkı, hepiniz bağdan bahçeden koşup geldiniz. Allah hepinizden razı olsun. Nasıl olsa Çarşamba gecesi gene bir arada olacağız. O zaman daha uzun uzadıya dertleşiriz.  

 

Hepinize çok teşekkür ederim. Sağ olun var olun, Allaha emanet olun.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum