Reklam

Menteşe Belediyesi Hayvan Yetiştiricisi İçin Yem Bitkisi Üretiyor

EGEOLAY/Menteşe Belediyesi tarafından yerel üretimin desteklenmesi için yapılan çalışmalar kapsamında, Kafaca Mahallesinde Belediyeye ait 12 dönümlük araziye korunga yem bitkisi tohumu ekildi.Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Bölgede üreticinin, çiftçininve hayvan yetiştiricisinin desteklenmesi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Menteşe Belediyesi Hayvan Yetiştiricisi İçin Yem Bitkisi Üretiyor
Editör: Ege Olay
27 Kasım 2020 - 16:50
Menteşe Belediyesi olarak üreticiyi, çiftçiyi destekleyen pek çok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, sağlıklı bir geleceğin ve güçlü bir ekonominin temelinin üretim olduğunu kaydetti.

Daha önce de ‘Geleceğimiz için Üretiyoruz' sloganıyla başlatılan proje kapsamında Kafaca, Düğerek ve Karabağlar Yaylasındaki belediyeye ait toplam 52 dönümlük arazilerde ata tohumu ve fide ekimi yaptıklarını hatırlatan Başkan Gümüş, “Menteşe bölgemiz çok verimli topraklara sahip. Halkımızın büyük bir bölümü de gelirini tarımdan elde ediyor. Bizde bu yüzden tarımsal üretime ve bölge üreticisinin desteklenmesine çok önem veriyoruz. Bu kapsamda şimdi de Muğla Yerel Tohum Derneği ile işbirliği içerisinde korunga yem bitkisi tohumu ekimi yaptık.Korunga; hayvanları sağlık olarak rahatsızetmeyen, protein ve mineral bakımından zengin sağlıklı bir bitki. Ekimi yapılan korungaları hasat yapılıp kurutulmasının ardından balyalanarak bölgede hayvancılık yapan üreticimize dağıtacağız. Bölge üreticimizin, çiftçimizin hayvancımızın desteklenmesi için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.