Menemen'de kurban pazarı denetimi

EGEOLAY/Menemen’de yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Asarlık’ta kurulan hayvan pazarında zabıta ekiplerince denetim gerçekleştirildi. Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Kurban ibadetinin usulüne uygun şekilde yapılması ve bayramın en güzel şekilde geçmesi için ekiplerimizle birlikte tüm tedbirleri alıyoruz” dedi.

Menemen'de kurban pazarı denetimi
Editör: Ege Olay
05 Temmuz 2022 - 14:26
Menemen Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurban ibadetlerini usulüne uygun şekilde yerine getirebilmesi için tüm hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda zabıta ekipleri, Asarlık’ta kurulan hayvan pazarında denetimlerde bulundu. Satış yerinde denetim yapılırken satıcılara da bilgilendirme ve uyarılarda bulunuldu. Satıcıların kullanımı için alanda bulunan sabit banyo ve tuvaletleri düzenli olarak temizleyen belediye ekipleri, ayrıca günlük su kullanımları için de kolaylık sağlıyor.
Kurbanlık satıcıları ise, belediyenin kurban pazar yerinde vermiş olduğu hizmetlerden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. 
‘TEDBİRLERİMİZİ ALDIK’
Kurban Bayramı için özel kesim yerlerinde tüm kontrollerin aralıksız süreceğinin altını çizen Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Kurban ibadetinin usulüne uygun şekilde yapılması ve bayramın en güzel şekilde geçmesi için belediye ekiplerimizle birlikte tüm tedbirleri alıyoruz. Kurban satış yerleri bu anlamda özellikle dikkat etmemiz gereken yerler. Bu açından hayvan ticareti ile uğraşan insanlarımızın daha rahat şartlarda satış yapmaları, vatandaşlarımızın da daha hijyenik ortamlarda kurbanlıklarını seçmeleri ve satın almaları için zemin hazırlıyoruz. Temizlik ekiplerimiz sık sık alanı temizlerken, zabıta ekiplerimiz de satıcılar için duş, tuvalet ve mescit alanları kurdu. Ayrıca kurban kesim ve bekleme alanlarındaki vatandaşlara yönelik önlemler alacağız” dedi.
Açık alanda, cadde ve sokaklarda kurban kesimi yapıldığı takdirde kurban kesen kasap ve kurban sahibine ayrı ayrı cezai işlem uygulanacağı uyarısında bulunan Başkan Vekili Pehlivan, “Belirlenen kurban kesim yerlerinde eğitimli kasaplar görev alacak. Tüm hemşehrilerimin şimdiden sağlık dolu bayram geçirmelerini diliyorum” dedi.
Menemen’de Ulukent Pazar Yeri, Uğur Mumcu Pazar Yeri ve Asarlık Pazar Yeri, kurban kesim yerleri olarak belirlendi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum