Lal Denizli Can Dostları İçin STK'larla Bir Araya Geldi

EGEOLAY/Cumhuriyet Halk Partisi Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli, yerel seçimlere 16 gün kala çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Sabah saatlerinde Alaçatı Balıkçı Kooperatifi’ni ziyaret eden Denizli, ardından balık mezatına giderek balıkçılarla bir araya geldi. Gününün çoğunluğunu STK’lara ayıran Çeşme Belediye Başkanı Adayı Lal Denizli, her fırsatta bahsettiği gibi sokak hayvanları için sağlıklı yaşam alanı oluşturma konusuna değindi. Denizli,

Lal Denizli Can Dostları İçin STK'larla Bir Araya Geldi
Editör: Ege Olay
16 Mart 2024 - 10:34
“Toplama kamplarına benzeyen barınaklara karşıyım. Hayvanların kendi yaşam alanlarında yaşamaları önemli ancak Çeşme’de kontrolsüz bir sokak hayvanı artışı var. Bunun için modern bir hayvan yaşam alanı oluşturacağız.’’ dedi.

Sabah saatlerinde Alaçatı Balıkçı Kooperatifi ve balık mezatını ziyaret eden Denizli, balıkçılarla bir araya gelerek sektördeki güncel meseleleri konuştu ve balık mezatına katılarak balıkçıların çalışma ortamlarını gözlemledi.

Balık mezatının ardından, Çeşme'nin farklı bölgelerinde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Denizli, esnafla buluşarak şehir yaşamını etkileyen konular üzerinde konuştu. Altyapı, kanalizasyon ve temiz su gibi önemli konuları ele alan Lal Denizli, esnafla Marina Yolu’nun düzenlenmesi gibi altyapı iyileştirme projeleri üzerinde fikir alışverişi gerçekleştirdi.

‘’İŞİMİZ GÜCÜMÜZ CAN DOSTLARIMIZ’’

Lal Denizli, günün en anlamlı etkinliklerinden olan STK buluşmasında ise ÇESAL, HAYTAP ve diğer can dostları toplulukları ile bir araya geldi. "İşimiz Gücümüz Can Dostlarımız" adı altında düzenlenen buluşmada, hayvan hakları, çevre koruma ve toplumsal duyarlılık konuları ele alındı. Denizli, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, ortak çalışma ve iş birliği olanaklarını değerlendirdi.

‘’MOBİL KISIRLAŞTIRMA ARACIMIZ OLACAK’’

Lal Denizli buluşma esnasına kısırlaştırma sistemlerinden de bahsederek ‘’Mobil kısırlaştırma aracımız olacak. Şimdilik tek araç ile başlayacağız. Yeterli olmayacaktır ama fark yaratacaktır. İlerleyen dönemde bu araçların sayısını artıracağız.’’ dedi.

‘’TOPLAMA KAMPLARINA BENZEYEN BARINAKLARA KARŞIYIM’’

Hayvan haklarına uygun uygulamalar izleyeceğini vurgulayan Lal Denizli hayvan barınakları ile ilgili şunları söyledi;
‘’Toplama kamplarına benzeyen barınaklara karşıyım. Hayvanların kendi yaşam alanlarında yaşamaları önemli ancak Çeşme’de kontrolsüz bir sokak hayvanı artışı var. Bunun için modern bir hayvan yaşam alanı oluşturacağız.’’


‘’CAN DOSTLARIMIZ İÇİN DOĞA İLE UYUMLU ALANLAR OLUŞTURACAĞIZ’’

Buluşmanın devamında Hayvan dostlarımız için yaşam koşullarına uygun alanlar oluşturulacağından bahseden Lal Denizli, ‘’Hayvan dostlarımız için kuracağımız yaşam alanı beton değil, doğa ile uyumlu alanlar olacak.  Kafes sistemi olmayacak. Büyük ırklarla küçük ırkları ayıracağımız bir alan olacak. Sahiplendirme prosedürü olacak ve bu sahiplendirme prosedürü Avrupa standartlarında ilerleyecek. Ayrıca çalışanların denetimi sıklaşacak. Denetimi sadece biz değil, gönüllüler de yapacak. Bunun için kameralarla izlenebilecek bir barınak olacak. İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu ve ilgili STK’lardan da bu konuda destek alacağız.’’ ifadelerini kullandı.

‘’YAŞAM ALANLARI İÇİN PERSONELLERİMİZİ EĞİTECEĞİZ’’

Oluşturulacak yaşam alanlarında hayvan dostlarımız için yalnızca alanın değil, ilgili personelin de donanımlı olması için çalışacaklarını belirten Denizli, projenin devamını şu cümlelerle anlattı:

‘’Hayvan Yaşam Alanı Personellerinin eğitimine özellikle dikkat edilecek. Bu eğitimlerde STK’lardan destek alınacak. Buradaki personeller özellikle seçilerek istihdam edilecek. Çalışan her personel burada çalışmak isteyen kişiler arasından seçilecek. Ayrıca bu barınaklarda personellerin de yaşam şartları düzeltilecek. Alanda personeller için duş alanı, dinlenme alanı, giyinme alanı bulunacak. Çalışanlar kendini rahat ve mutlu isteyecek.’’

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum