KSK Suriye'ye Gidiyor

EGEOLAY /Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Dr.Muhammed Vecih CUMA ve Meclis Heyeti İzmir’de çeşitli program ve ziyaretlerde bulundu.

Editör: Ege Olay
06 Mart 2019 - 09:40
Valilik Ziyareti

İzmir Valisi Erol AYYILDIZ’ı ziyaret eden Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Dr.Muhammed Vecih CUMA, Suriye Türkmen Meclisi Koordinatörü Dr.Cemil Doğaç İPEK ve İzmir Uluslararası Türkmen Strateji ve Düşünce Derneği Başkanı Muhammed MUHE, İzmir’deki Suriye Türkmenleri ile alakalı projelerini Vali AYYILDIZ ile paylaştılar.

Vali AYYILDIZ’a göstermiş oldukları yakın alaka ve Suriye Türkmenlerine verdiği destekler için teşekkür ederek sözlerine başlayan CUMA, kardeşlerine kapısını, aşını, ocağını açan Türkiye Cumhuriyeti’ne minnettar olduklarını belirtti. Türkiye’nin desteği ile Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölgeler oluştuğunu ve oluşmaya devam edeceğini temenni ettiğini belirten CUMA, insanlarımız vatanımız Suriye’ye bir an önce dönmek arzusunda. Türkiye’nin desteği ile güvenli bölgeler arttıkça Suriye Türkmenleri de vatanına dönmeye devam edecek ve Yeni Suriye’nin asli unsurlarından birisi olarak onurlu ve başı dik bir şekilde yaşayacaklar dedi.

Vali Erol AYYILDIZ da Suriye Türkmen Meclisi’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Suriye’de zulümden kaçarak Türkiye’ye sığınan kardeşlerimizi en iyi şekilde misafir etmek için gerekli imkanları sunduklarını, Meclis Başkanı CUMA’nın da ifade ettiği gibi onların Özgür Suriye’de başı dik bir şekilde yaşamalarını arzu ettiklerini söyledi.

Karşıyaka Spor Kulübü Ziyareti

Suriye Türkmen Meclisi Dr.Muhammed Vecih CUMA ve Meclis heyeti Karşıyaka Spor Kulübü’ne ziyarette bulundu.

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay BÜYÜKKARCI ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Suriye Türkmen Meclisi heyeti ikili işbirliği imkanlarını istişare etti.

Karşıyaka Spor Kulübü’nün kurucusu Zühtü IŞIL’ı rahmetle anarak sözlerine başlayan CUMA, Zühtü Bey Filistin ve Suriye başta olmak üzere birçok cephede savaşmış yiğit bir Türk subayıydı. Esir düştüğü günlerde hayalini kurduğu spor kulübünü, Kaf-Sin-Kaf’ı, 1912’de bir zeytin ağacının altında kurdu. Kaf-Sin-Kaf’ın renkleri yeşilin İslamiyeti kırmızının Türklüğü simgelediğini biliyoruz. Armasında ay-yıldız taşımakla şereflendirildiğini de biliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok sevdiği bir kulüp olduğunu ve kulübü desteklediğini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle Türkiye’de ilk ziyaret etmek istediğimiz spor kulübü Kaf-Sin-Kaf oldu dedi. Kaf-Sin-Kaf’ın kurulduğu 1912’de aynı devletin vatandaşları olduklarını hatırlatan CUMA, gönüllere hudut çizilemez bugün de bizlerin gönülleri bir ve beraberdir dedi.

Kendisi de eski bir Karşıyaka Spor Kulübü Futbolcusu olan Suriye Türkmen Meclisi Koordinatörü Dr.Cemil Doğaç İPEK ise Karşıyaka Spor Kulübü’nün kendileri için hem tarihsel misyonu ile hem de potansiyeli ile önemli bir model olduğunu belirterek, Suriye’de Türkiye’nin desteği ile kurulan güvenli bölgelerde birçok spor kulübü kurduk. Bu vesile ile gençlerimizi kötü alışkanlıklardan ve kötü akımlardan uzak tutuyoruz. Bu noktada Karşıyaka Spor Kulübü’nden tecrübe aktarımına çok ihtiyacımız var dedi. Suriye’de şu anda Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolündeki güvenli bölgelerde geçmişte Esed Rejiminin hiçbir spor tesisi yapmadığını vurgulayan İPEK, Türkiye Cumhuriyeti çok kısa bir sürede bölgemizde birçok spor sahası, mini stadyum ve spor salonları inşa etti. Bugün gençlerimiz burada sporla uğraşıyor ve yarınlara umutla bakıyor. Buradan yetişen gençlerimizin bir gün yeşil-kırmızı formayı terletmelerini temenni ederim dedi.

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay BÜYÜKKARCI ise bu ziyaretin kendileri için çok büyük bir anlam ifade ettiğini, Karşıyaka Spor Kulübü’nün tarihsel misyonu nedeniyle bir spor kulübünden çok daha fazlası olduğunu ve önümüzdeki dönemde Suriye Türkmen Meclisi ile birlikte Suriye’deki güvenli bölgelerde ortak projeler geliştirmek istediklerini belirtti. 

Ziyaretin hatırası olarak Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay BÜYÜKKARCI, Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Dr.Muhammed Vecih CUMA’ya Karşıyaka Spor Kulübü bayrağı ve atkısı hediye etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum