Katmerciler'den Tek Kalemde 40 Milyon Euro'luk Zırhlı İhracatı

EGEOLAY/Katmerciler, içerisinde farklı zırhlı araçların bulunduğu 39 milyon 450 bin euro’luk paket anlaşmayla tek kalemde en büyük ihracat gelirine imza atmış olacak. Araçların teslimatı partiler halinde yapılacak ve gelecek yıl tamamlanacak. İhracat paketinde Hızır’ın yanı sıra Hızır’ın sınır güvenliği versiyonu Ateş de bulunacak. Ayrıca, zırhlı personel taşıyıcı Khan ilk kez bir dost ülke ordusunun envanterine girecek.

Katmerciler'den Tek Kalemde 40 Milyon Euro'luk Zırhlı İhracatı
Editör: Ege Olay
01 Şubat 2021 - 13:42

Furkan     Katmerci: Geniş ürün gamını içeren bu anlaşma, geçtiğimiz     günlerde basında adı geçen Afrika ülkesiyle değil, bir başka     ülkeyle yapıldı. Farklı ihtiyaçlara uygun geliştirdiğimiz     zırhlı araçların dost ülke ordularının envanterlerine girişi,     hem ülkemiz hem Katmerciler için gurur verici.      

Türk savunma sanayiinin dinamik ve yenilikçi gücü Katmerciler, zırhlı savunma aracı ihracatı konusunda büyük çaplı yeni bir anlaşmaya imza attı. Bir dost ülke ile imzalanan anlaşmaya göre farklı ihtiyaçlara uygun zırhlı araçlardan oluşan paketin toplam büyüklüğü 39 milyon 450 bin euro. Bu tutar, bugüne kadar Katmerciler’in tek kalemde imzaladığı en büyük ihracat anlaşması olma özelliği taşıyor.

Sözleşme kapsamında ihraç edilecek zırhlılar arasında, Katmerciler’in kendi geliştirdiği zırhlı muharebe aracı Hızır ile Hızır’ın sınır güvenliği için özel olarak geliştirilmiş versiyonu olan Ateş de bulunacak. İlk Hızır ihracatı, geçen yıl bir Afrika ülkesine yapılmıştı. Anlaşmayla zırhlı personel taşıyıcı Khan da ilk kez ihraç edilmiş ve bir dost ülkenin envanterine girmiş olacak.

Söz konusu anlaşma, geçtiğimiz günlerde basında yer alan haberlerde adı geçen Afrika ülkesiyle değil, bir başka dost ülkeyle yapıldı. Ayrıca bu anlaşma, tek ürüne dayalı olmayan, farklı zırhlıların yer aldığı bir paket anlaşma özelliği taşıyor.

2021 yılında başlayacak ve partiler halinde yapılacak araçların teslimatı 2022 yılında tamamlanacak. Anlaşma, önümüzdeki iki yılda Katmerciler’in ihracat gelirlerine önemli katkı sağlayacak.    

 İhracat     Yolu Hızır’la Büyüdü

Geçtiğimiz yıllarda farklı zırhlı ürünlerle farklı ülkelere ulaşan Katmerciler, savunma alanındaki ilk büyük ihracatını Hızır'la gerçekleştirmişti. Tamamen Katmerciler tarafından geliştirilen, ülkemizde segmentinin en güçlü zırhlı muharebe aracı olan Hızır’ın 20.7 milyon dolarlık ilk ihracat anlaşması geçen yıl yapılmış, araçlar teslim edilmişti.

Hızır’ın sınır güvenliği için tasarlanan özel versiyonu Ateş ise Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine geçen yıl girmiş, araçlar sahada göreve başlamışlardı. Bu özel donanımlı araç şimdi bir dost ülkede sınır güvenliği için görev üstlenecek.

Zırhlı personel taşıyıcı Khan da, Ateş ile birlikte ilk kez ihraç edilmiş olacak. Her türlü iklim koşullarındaki operasyonlar için güvenlik güçlerinin tüm gereksinimlerini karşılamaya yönelik olarak Katmerciler tarafından geliştirilen Khan, NATO standartlarında üretilen, mayına ve el yapımı patlayıcılara karşı yüksek koruma sağlayan, monokok zırh çeliği gövdeye sahip, manevra gücü yüksek, bakımı kolay, 4x4 özelliğe sahip bir güvenlik aracı.

  •     Katmerci:     İhracat Hamlemiz Devam Edecek      

Zırhlı ihracatına yönelik anlaşmasının imzalanmasının ardından bir açıklama yapan Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, “Her biri kendi kategorisinde yüksek vasıflara sahip savunma sanayii ürünlerimizin ihracatına yönelik çalışmalarımız meyvelerini vermeye devam ediyor. Türkiye savunma sanayiinin uluslararası ölçekte yükselen itibarının da katkısıyla yaklaşık 40 milyon euro’luk bir anlaşmaya imza atmış olmak, ülkemiz, sektörümüz ve şirketimiz açısından son derece sevindirici ve gurur verici. Anlaşma kapsamında tek ürünün değil farklı segmentlerden zırhlı araçların olması, Katmerciler kalitesine ve Türk savunma sanayiine duyulan güvenin de bir göstergesidir” dedi.

Sözleşme kapsamındaki teslimatların partiler halinde yapılacağını ifade eden Katmerci, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu başarı, Türk zırhlılarının dost ülke envanterlerinde daha güçlü bir şekilde yer almasına imkan vereceği gibi, Katmerciler’in ihracat hamlesini büyütmesine ve ihracat gelirlerini artırmasına da katkı sağlayacaktır. 2020 yılını gelir, ihracat ve karlılık hedeflerimizin üzerinde tamamladık. Halka açık bir şirket olarak yatırımcılarımıza ve hissedarlarımıza güzel haberler vermekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu yeni anlaşma önümüzdeki iki yılın ihracat hedeflerine önemli katkı sağlayacaktır. Bizler belirlediğimiz hedefler doğrultusunda yolumuza güvenle devam ediyoruz. Afrika başta olmak üzere dünyanın farklı noktalarından dost ülkelere yönelik ihracat hamlemiz sürüyor. İyi haberler vermeye devam edeceğimize inanıyoruz. Savunma alanında ihracatımızı büyütmek, toplam gelirlerimizi ve karlılığımızı artırmak en öncelikli hedeflerimiz arasında.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum