Karşıyaka'da Ücret ve Mobing İsyanı

EGEOLAY/Türkiye’nin en borçlu Belediyelerinden biri olan Karşıyaka Belediyesinde sular durulmuyor. Belediyede memurlar arasında çifte standardın ve ayırımcılığın yaşandığını söyleyen Türk Yerel Hizmet Sen İzmir Şube Başkanı Şevket Güçlü, “Meşru ve haklı mücadelemiz Belediye Başkanı Cemil Tugay tarafından yalancılık ve provokatörlük olarak karalanıyor. Sayın Başkan şunu bilmelidir ki, biz devletin asil evlatları olan devlet memurlarıyız. Görevimizi de milletimiz için devletimiz adına yapıyoruz. Haklı olarak da hakkımızı istiyoruz” dedi.

Karşıyaka'da Ücret ve Mobing İsyanı
Editör: Ege Olay
21 Şubat 2023 - 10:39
Kendilerinin bütün bir hak mücadelesi verdiğini söyleyen Türk Yerel Hizmet Sen İzmir Şube Başkanı Şevket Güçlü “fakat emekleri yok sayan, emek diye slogan atıp insanların emeğinin karşılığını vermeyen bir belediye başkanıyla mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Mücadelemiz o derece ki kendisinden randevu bile alamıyoruz” açıklamasını yaptı.
 
Cemil Tugay Kapısı Duvar
 
Güçlü, “Hangi sendika isterse hepsiyle görüşebilirim diyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, aylardır bize randevu vermiyor. Bu durum bırakın demokratlığı insanlığa ve sorumluluk sahibi olan hiçbir yöneticiye yakışmaz. Fakat biz Karşıyaka’da bunu görüyoruz” dedi. Belediyede hiçbir başkan yardımcısıyla görüşemediklerini de vurgulayan Türk Yerel-Sen Şube Başkanı Şevket Güçlü sözlerini şöyle sürdürdü; “Yine Belediye Başkan Yardımcısı ile görüşmek için sekreteryası aracılığıyla not bıraktık oradan da bir dönüş olmadı. Çalışanını dinlemeyen, emekçilerine kulak tıkayan bir belediye ile karşı karşıyayız. Görüşmek isterken kapısının duvar olduğunu gördük”
 
Karşıyaka’da Durum Çok Farklı 
 
“Karşıyaka’da durum belediye başkanının anlattığı gibi değil.” Diyerek sözlerini sürdüren Güçlü, “Zaten ülkenin en borçlu belediyelerinden biri olan Karşıyaka Belediyesinde bir de başkanlık tarafından çalışanlara karşı sergilenen bu davranışlar emekçileri büyük ölçüde kötü etkiliyor. Aylar önce Türk Yerel Hizmet Sen İzmir Şube olarak birçok sıkıntıyı dile getirmiştik. Sonra haklı olduğumuz ortaya çıktı. Karşıyaka Belediyesinde çalışan işçiler maaş ve geriye dönük ücretlerini alamadıkları için eylem yaptılar. Bugün gelinen noktada memur personelin zamanında alması gereken sosyal denge tazminatı Ocak ve Şubat aylarında hala ödenmemiştir. Bunun yanında Ocak maaşı ile birlikte alması gereken yılbaşı ikramiyesi de ödenmemiştir. Yine Şubat ayı maaşında alması gereken yol parası da ödenmemiştir. Korkumuz sosyal denge zamanında yatsın derken güzel İzmirimizin en elit en güzel ilçelerinden biri olan Karşıyaka Belediyesinde memurlar maaşını alamama korkusunu yaşamaktadır.” İfadelerini kullandı.
 
Hak Arayana Mobing Var
 
Karşıyaka Belediyesinde yapılan baskılarla ilgili de konuşan Güçlü, “Bizler geçmişte Karşıyaka Belediyesinde memurların Sosyal Denge Tazminatı ile ilgili sıkıntısını dile getirince idare tarafından üyelerimize mobbing uygulanmaya başlandı. İşyeri temsilcimiz hiç bir sebep olmaksızın yeri değiştirildi ve sosyal medyadan attığı mesajlar için hakkında disiplin soruşturması açıldı. Fakat Savcılık kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Yine idarenin mobbing uygulaması sonucunda başka bir üyemiz de hiçbir sebep yokken idarenin takdiri denilerek görev yerinden alınarak adeta sürgüne gönderildi. Üyelerimiz zorla istifa ettirilmektedir. Başka sendikalara üye olan arkadaşlarımıza da bu tip baskılar yapılıyor. Bizim amacımız hepimizin hakkını savunmak. Hepimizin hakkı için mücadele etmektir.” Dedi.
 
Dün 32 Kişi Hakkında Soruşturma
 
Karşıyaka Belediyesindeki mobing, sürgün ve baskıların her gün arttığını da sözlerine ekleyen Türk Yerel Hizmet Sen İzmir Şube Başkanı Şevket Güçlü sözlerini şöyle tamamladı; “Daha dün Banka Promosyon İhalesi’ne katıldı diye 32 Belediye personeli disipline sevk edildi. Hukuksuz olarak yapılan bu soruşturma kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Bu zihniyet tamamen emekçiye baskı yapmak, devlet memurlarını çalışamaz duruma getirmek ve halkımızın hizmet alamamasına sebebiyet vermektir. Karşıyaka Belediyesindeki kamu çalışanlarının çilesi artık bitmelidir.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum