Karaburun'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

EGEOLAY/Cumhuriyet’in 96’ncı kuruluş yılı Karaburun’da büyük bir coşkuyla kutlandı. 28 Ekim’de Cumhuriyet Yürüyüşü ve Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan çelenk sunma töreni ile başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, dün gerçekleştirilen resmi kutlama programı ile devam etti.

Karaburun'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu
Editör: Ege Olay
30 Ekim 2019 - 10:17
Gün boyunca süren etkinliklerin ardından kutlamalar, akşam binlerce vatandaşın katıldığı kortej ve fener alayı ile son buldu.

Karaburun ve Mordoğan’da saat 19.00’da gerçekleşen kortej yürüyüşüne katılan Karaburunlular,ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle marşlar eşliğinde yürüyerek Cumhuriyet coşkusunu yüreklerinde yaşadılar.

Binlerce Karaburunlu’nun katıldığı fener alayı coşkusu, Karaburun İskele ve Mordoğan İskele boyunca korteje katılanlarla daha da büyüdü. Dev Türk Bayrağı’nın en önde ellerde taşındığı kortejde coşkulu ve renkli görüntüler yaşandı.

Fener alayına katılan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Atatürk’ün “En Büyük Eserim” dediği Cumhuriyetimizin 96’ıncı yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve sonsuz minnetle anıyorum. Türk Ulusu olarak Cumhuriyet devrimine, Atatürk’ümüzün ilkelerine sahip çıkmaya, Cumhuriyet coşkusunu halkımızla birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır. En büyük bayramımız kutlu olsun” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum