İngiltere'nin kaderine terk ettiği vatandaşına Marmaris sahip çıktı

EGEOLAY/Marmaris’te parasız kalınca kaldığı otel tarafından sokağa atılan ve ailesinden ve ülkesinden beklediği destek te gelmeyince haftalarca plajda yatan İngiliz vatandaşı Sharon Webster, Marmaris Kaymakamlığı himayesinde ülkesine dönebildi.

İngiltere'nin kaderine terk ettiği vatandaşına Marmaris sahip çıktı
Editör: Ege Olay
30 Ekim 2019 - 10:35
Yaşamını Almanya’da sürdürürken, ikinci eşiyle yaşadığı sorunlar sonrası geçen yıl tatile geldiği Marmaris’e bu yılın Mart ayında dinlenmek için tekrar gelen 53 yaşındaki  2 çocuk 7 torun sahibi  İngiliz vatandaşı Sharon Webster, Temmuz ayında parası bitince ülkesine dönemedi ve yaklaşık 2 ay boyunca Marmaris pilajında yatmak zorunda kaldı. Çok zor geçenbu sürede Marmaris’te tanıştığı esnafların yardımıyla, giyim ve yemek ihtiyacını karşılayan Sharon Webster, bir yandan İngiltere’nin Newcatle kentindeki ailesinden ülkesine dönüş için para beklerken, gittikçe artan sağlık sorunları nedeniyle de iyice ümitsizliğe düştü.



BASIN DEVLET VATADAŞ İŞBİRLİĞİYLE YENİDEN HAYATA DÖNÜŞ

Tarihler 14 Eylül’ü gösterirken; Marmaris te çaresizlik içinde mucize bekler gibi bir çıkış yolu bekleyen Sharon Webster’in artık anne diye hitap ettiği, günlük yeme içme ihtiyaçlarını karşılayan restaurant işletmecisi Nurşen Taşdemir, sorunu Gazeteci Ata Sevgi ile paylaştı.  Gazeteci Sevgi’nin konuyu aynı gün Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy’a çözüm için iletmesi sonrasında,  kaymakamlık makamınca İngiliz kadının konaklama ihtiyacı giderildi ve sağlık kontrolünden geçirilerek ilaçları temin edildi. İngilteredeki ailesiyle de irtibata geçilen Sharon Webster’in ailesinden beklediği para bir türlü gelmezken, bu arada Türkiye de kalması için aldığı vize süresi de doldu.



İngiltere’nin Marmaris Fahri Konsolosluğuyla yapılan görüşmelerden sonuç alınamazken, konsolosluk yetkililerinden “Dünyanın bir çok yerinde benzer durumların olduğu,  İngiltere yasalarına göre Webster’in ülkesine dönmesi için gerekli uçuş biletinin sağlanamayacağı, ancak yakınlarıyla iletişim sağlanabileceği” açıklaması yapıldı.



Bu süreçte Türkiye’de kalış vizesi dolan Sharon Webster’i Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü kanalıyla geri gönderilmesi gündeme gelmesine rağmen, İngiliz kadının gittikçe bozulan sağlığı ve acil tedavi zorunluluğu, bu yaklaşık 3 hafta devam etmesi beklenilen geri dönüş sürecine dayanamayabileceği ortaya çıkınca Kaymakam Aksoy, TURSAB Marmaris Yöre Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin’le yaptığı görüşme sonucu Sharon Webster,  TURSAB tarafından temin edilen uçak biletiyle, memleketi Newcastle’a 24ekim Perşembe günü dönebildi.



MARMARİSLİ KÖTÜ GÜN DOSTLARINA HÜZÜNLÜ VEDA



Müslüman olduğunu söyleyen Sharon Webster, ülkesine dönüş öncesi Kaymakam Aksoy’a bir teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. İngiltere’ye uçuşu öncesi, yaşadığı bu zorlu süreç sonrasında düşüncelerini açıklayan Sharon Webster,“Artık benim için kurtarıcı bir baba olan Gazeteci Ata Sevgi ve Marmaris Kaymakamı Aksoy, bana anne gibi olan Nurşen Taşdemir, Marmaris’te tatile gelmesine rağmen bana sürekli destek olan Kazakistanlı Kymbat Bekisheva ve kızı Zhanna Bekisheva’ya çok teşekkür ediyorum ve onları asla unutmayacağım. Tam “Her şey bitti, ölmem gerekiyor!..” diye düşünmeye başladığım anda, onların sayesinde Allahın mucizesi oldu ve ben yeniden çok özlediğim torunlarıma kavuşacağım.” dedi.




YORUMLAR

  • 0 Yorum