Kadın kuruluşları ile Belediye dayanışması

EGEOLAY/İzmirli kadınlar, semt merkezlerinde, kadınların sorun ve taleplerini dinleyerek, çözüme yönelik Çalışma başlattı…

Kadın kuruluşları ile Belediye dayanışması
Editör: Ege Olay
10 Aralık 2022 - 09:32
İzmirli kadınlar, Konak Belediyesi’ne bağlı semt merkezlerini gezerek, kurs gören kadınların sorun ve taleplerini dinledi.

Bünyesinde 70’e yakın kadın derneğini barındıran İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) yöneticileri, Konak Belediyesi ile yapılan protokol kapsamında semt merkezlerinde kurs gören kadınların ekonomik, sağlık ve eğitim konularında talep ve sıkıntılarını dinledi, çözüme yönelik çalışma başlattı.

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Gülsen Çetiner Özkan, kentlerin arka sokaklardaki kadınların sosyalleşmesi, eğitilmesi ve meslek edinmesi için belediyelerin açtığı bu merkezleri çok değerli bulduklarını belirterek, yetkililerinden çalışmalar konusunda bilgi aldı.

Semt merkezlerinin kadınların sosyal hayata katıldığı merkezler olduğunu belirten Semt Merkezi yetkilileri, “Kentlilik bilincinin gelişmesine katkı sağlayan bu merkezlerde etkinliklerin ve kursların yanı sıra uluslar arası boyutta kadın projeleri de gerçekleştiriyoruz. Üretim yapılan bu merkezlerde kadınlar aile bütçelerine katkı da sağlıyor. Merkezlerimizde düzenlenen etkinliklerden ve ahşap boyama, kurdele nakışı, iğne oyası, takı tasarım, resim kursu, makine nakışı, dikiş, okuma-yazma, ev tekstili, kırkyama, bağlama, kuaförlük, örgü, file örgüsü, İngilizce ve satranç kurslarından da yediden yetmişe binlerce kişi faydalanıyor”


KADIN DAYANIŞMASI UMUT DEMEKTİR

Daha sonra kursiyer kadınlarla dertleşen onların sıkıntılarını paylaşan Gülsen Çetiner Özkan, dikiş ve takı kursuna devam eden kadınlara tasarım, markalaşma ve pazarlama konusunda destek sözü vererek şunları söyledi:


“Kumaş ve takı tasarımı konusunda ilgili derneklerimiz destek olacaktır. Markalaşmanın yolu tasarımdan geçer. Sadece yaptığınız işi benzersiz kılın ve insanların ne düşünmesini istiyorsanız bunun üzerine stratejiler belirleyin. Bu uygulama markalaşma sürecinizi hızlandıracaktır. Farklı tasarımlı takıların pazarlanması ve satışı daha kolay olacaktır. Bu konuda çalışan uzmanlarla tasarım, markalaşma ve pazarlama konusunda destek alacağız. Çocuklar için kırtasiye malzemeleri yine bu alanda çalışan derneklerimiz tarafından desteklenecektir. Sağlık taramalarını da uzmanları merkezlerimize getirerek gerçekleştireceğiz. Her şeyin kadınların aleyhine işlediği ülkemizde kadınların rahat nefes alıp, huzurlu ve mutlu bir hayat yaşayabilmesi için dayanışma içinde olmalıyız. Kadın dayanışması varsa umut da vardır.”

UYUŞTURUCU KULLANANLAR VAR

Yine arka sokaklarda sentetik uyuşturucu kullanımı, çocuk yaşta evlilikler ve lise öğrencileri arasında akran zorbalığı nedeniyle çok sayıda çocuğun okula gidemediklerini tesbit ettiklerini de belirten Özkan,‘Yerel yöneticilerle işbirliği yaparak bu mahallelerde psikolog, avukat, sosyolog ve rehber öğretmenlerle çalışma başlatacağız.”dedi.

Çetiner, roman vatandaşların çocuklarının spor kulüplerinde değerlendirilmesi, müzik okullarına yönlendirilmesi için uzmanlardan destek alacaklarını, talep doğrultusunda  kuaförlük eğitimleri verileceğini söyledi.
 
Aziziye, 1.Kadriye, Ballıkuyu ve Roman Semt Merkezlerindeki kadınlarla buluşmaya, İKKB Yönetim Kurulu Üyesi Lütfiye Ceviz, Sağlık Koordinatörü Prof. Dr. Tülay Canda, Kalpten Kalbe Derneği Başkanı Dilek Yaltı ve Kadın Haklarını Koruma Derneği Başkanı Dilek Özen ve katıldı.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum