İZTO'dan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketine ilişkin açıklama

EGEOLAY/İzmir Ticaret Odası Ekonomik destek paketi ile ilgili açıklamada bulundu.

İZTO'dan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketine ilişkin açıklama
Editör: Ege Olay
19 Mart 2020 - 19:57 - Güncelleme: 19 Mart 2020 - 20:04
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener Yaptığı Açıklamada;



Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında düzenlenen ve ülkemiz ekonomisine yön veren tüm bakan ve kamu kurum ve kuruluşlarının başkanlarının katılımıyla düzenlenen Korona Virüs Değerlendirme Toplantısından iş dünyamızı ilgilendiren bir çok önemli karar çıktı.

 

Ekonomik İstikrar Kalkanı adı verilen paketle, KOVİD-19 salgınının etkilerini azaltmak için toplamda 100 milyar liralık bir kaynak seti devreye alındı.

 

Virüsün etkilerinin sınırlandırılmasına yönelik olarak bugüne kadar alınan tüm tedbirleri ve önlemleri memnuniyetle karşılıyoruz. Paket iş dünyamız için moral kaynağı oldu.

 

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketinin detaylarını incelediğimizde, TOBB’a ve ilgili Bakanlıklara ilettiğimiz çözüm önerilerinin bir kısmının pakette olduğunu gördük.

 

Sayın Cumhurbaşkanımızın paylaştığı 21 maddenin iş dünyamıza büyük katkısı olacağına inanıyoruz.

 

Dünya ekonomisinde büyük sorunların yaşandığı, finansal piyasaların büyük dalgalanmalara sahne olduğu bu ortamda, ülkemiz ekonomisinin bu süreci en az hasarla atlatması için hep birlikte hareket edeceğiz. Bizi virüs salgınından koruyacak olan en büyük güç, hep birlikte hareket etmemiz olacaktır.

 

Cumhurbaşkanımızın da mesajında işaret ettiği gibi, bizler de iş dünyası olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.İş dünyamızın sorunlarına çözüm bulmaya ve önerilerini iletmeye devam edeceğiz. Bu zorlu sürecin altından başarıyla çıkacağımızdan hiçbir kuşkumuz yok.

 

Açıklanan paket ile ekonomik hayatta gözlenebilecek bir yavaşlamanın önüne geçileceğini düşünüyoruz. Bugünkü pakete ek olarak sıkıntı yaşanan diğer konularda sektörlerin ihtiyaçlarına göre en kısa zamandaönlemlerin hayata geçirileceğine inanıyoruz.

Paketin hazırlanması aşamasında iş dünyamızdan görüş alınmasını önemli buluyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere paketin hazırlanmasında emeği geçen tüm Bakanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Temennimiz bu sürecinin sağlıkla en kısa zamanda atlatılmasıdır. Vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, acılı ailelerine baş sağlığı, hasta vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum