İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Hasan Özkoparan Markette Mobilya Komedisi Kalkıyor

EGEOLAY/Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı yasa taslağı, Meclis’te kabul edilirse, perakende ticaretin kuralları değişecek. On binlerce şubesi bulunan zincir marketlerde mobilya satılamayacak. Taslağın çok doğru ve olumlu bir hareket olduğu değerlendirmesini yapan İzmir Mobilyacılar Odası (İZMOD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, zincir marketlerde mobilya satışının lokomotif bir sektörü itibarsızlaştırdığını söyledi.

İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Hasan Özkoparan Markette Mobilya Komedisi Kalkıyor
Editör: Ege Olay
16 Şubat 2021 - 11:50
AYAKTA ALKIŞLIYORUM

Zincir marketlerde mobilya satışının sektörü itibarsızlaştırdığını belirten İZMOD Başkanı Hasan Özkoparan, “Bizim mesleğimizin piri marangozluğuyla gemiler yapan Hz Nuh peygamberdir. Dünyadaki en zor ve itibarlı mesleklerin başında gelen mobilyacılık zincir marketler nedeniyle örselenmiştir. İtibarsızlaştırılmıştır. Bu yasa doğrudur ve geç kalınmıştır. Zincir marketteki mobilyalara mobilya demek için bin şahit lazım. Kaliteden ödün verilerek sürümden cüzzi kazanç sağlanmaya çalışılması üretici için de tüketici için de sıkıntıydı. Bu kararı ayakta alkışlıyorum”dedi.

MOBİLYA BİR ZEVKTİR

Gerek ev gerekse ofis mobilyasının bir kişilik yansıması olduğuna dikkat çeken İZMOD Başkanı Hasan Özkoparan, “Estetik, konfor ve şıklığı sunan mobilyalar diğer taraftan çevremize kişiliğimiz hakkında da önemli bilgiler sunar. Kalitesinden ödün verilmiş, minimalize edilmiş zincir marketlerdeki mobilyalar doğru mesaj vermez. Mukavvadan hallice ürünler ne üreticisini ne de tüketicisini güldürür. Mobilya mağazasından veya üreticisinden mobilya alınır. Evladiyelik ürünler zevkle kullanılır. Bizim oda üyemiz meslektaşlarımız kendi evi veya ofisinde kullanamayacağı ürünleri ne imal eder ne de satar”şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum