İzmir'de Mevlana'yı Anma Programı Yapıldı

EGEOLAY /İzmir de faaliyet gösteren Sarı Zeybek Kültür Sanat Derneği geçtiğimiz gün Mevlana’yı anma kapsamında bir gösteri sergiledi. Selahattin Akçiçek kültür merkezinde yapılan 'Hamdım Piştim Yandım'' adlı gösteriye ilgi yoğundu. Sahneye koyan senaryosunu ve yönetmenliğini kurucu dernek başkanı Ayla Taşdelen yaptı.

İzmir'de Mevlana'yı Anma Programı Yapıldı
Editör: Ege Olay
11 Ocak 2020 - 14:03
İzmir'de yapmış olduğu sosyal sorumluluk projeleri ile tanınan Mikrop Hikmet lakaplı Hikmet Durmuş'ta görev aldı. Gösteri boyunca şeffaf beyaz bir kağıt arkasında beliren silueti ile Mevlana’yı canlandırdı. Gösteri sonunda siluet perdesini yırtıp sahneye gelen Hikmet Durmuş izleyicilerden büyük alkış aldı. Sunumunu Korkut Alp'in yaptığı gecede duygu dolu anlar yaşandı. Baş semazen Hasan Muçay'ın öncülüğünde sahneye çıkan semazenlerin ruhu hafifleten Semah’ı göz doldurdu.

Baş semazen Hasan Muçay'a mesleğinin 58.yılı nedeniyle Özel üfleme camdan yapılmış plaket sunuldu. Plaketi Türkiye Meclis Üyeleri Birliği başkanı Yalçın Kocabıyık verdi.

Ressam Nur Özürk ise gecenin anısına yaptığı Mevlana temalı resimi Başkan Ayla Taşdelen'e takdim etti.

Salona girmeden önce manevi duyguları doruğa çıkaran Ressam Hasan Muçay'ın kütükler üzerine yaptığı resimler sergilenirken yine Ressam Nur Öztürk'ün Esma-ül Hüsna ve Mevlana temalı resimleri misafirler tarafından büyük ilgi gördü.

Yaklaşık 8 ay süren bu çalışma da Sahnede tamamıyla Sarı Zeybek Derneği üyeleri görev aldı. 

Ayla Taşdelen '' Hiç birimiz profesyonel değiliz aşk ile yaptık gösterimizi. Sekiz aydan uzun sürdü çalışmamız. Çalışırken saygıyı sevgili aşkı ve Mevla’yı düşünerek hazırlandık. Korolarımız oluyor. Şiir etkinliklerimiz oluyor. Kültürel turlarımız oluyor. Sosyal sorumluluk projelerimiz oluyor Şimdiden bu gecede okyanusta bir damla olmaktı amacımız. Türk ve Müslüman olmanın özelliğidir hoşgörü, sayı, sevgi, paylaşım, kardeşliği kaybetmeyelim bir olalım istedik. Mevlana felsefesiyle sanırım bir salon dolusu dostla bunu başardık. Hep birlikte barış ve huzur dolu bir dünya için’ ‘dedi.

Sanatçı Mikrop Hikmet ise '' Tamda bu zamanda olması daha bir anlam kazandı. Her yerde savaş istekleri, saygısızlık almış başını gidiyor. Bu gece de bir Mevlana bir Hacı Bektaş-ı Veli bir Yunus Emre gibi olmak istedik. İzmir’den tüm dünyaya hoşgörü mesajı vermek istedik. Herkes üzerine düşeni yaptı. Salonu tıklım tıklım dolduran herkese çok teşekkür ederim. Dostlarımız yanımızdaydı.

Geceye Saadet partisi İzmir başkan yardımcısı Mustafa Erduran, Türkiye Meclis üyeleri birliği genel başkanı Yalçın Kocabıyık İzmir Büyükşehir belediyesi gençlik ve spor kulübü yönetim kurulu üyesi Uğur Yelekli, Türkiye Konyalılar vakfı federasyon başkanı Mehmet Aydoğan, Aktivist Harun Cici,Gündoğdu halk konseyi başkanı Necati Tüysüzoğlu, Şair Yalçın Benlican, Birçok şair Besteci, Muhtar ve STK'lar katılım sağladı.

Nurgül Çağatay Saltuk başkanlığındaki Urla Kızılay’ı gelen misafirlere çorba ikramında bulundu.

Gecenin sonunda hep birlikte toplu fotoğraf çekinildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum