Ege'de Yaşayan Erzincanlıların Federasyon Hayali Gerçek Oldu

EGEOLAY /Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetim kurulu üyeliği yapan Şaban Koçoğlu, İzmir Valiliği İzmir Dernekler İl Müdürlüğünde birçok dernek yöneticisinin katılımıyla federasyon Ege 24 Erzincan Dernekleri Federasyonunun kuruluşunu ilan etti.

Ege'de Yaşayan Erzincanlıların Federasyon Hayali Gerçek Oldu
Editör: Ege Olay
11 Ocak 2020 - 13:30
Ege 24 Erzincan Dernekleri Federasyonunun kuruluş müjdesini veren Başkan Şaban KOÇOĞLU, ‘’Başta İzmir olmak üzere Ege Bölgesinde yaşayan, sıla hasreti çeken gurbet dostlarımızı bir araya getirerek, birlikten güç doğacağı inancımızla Ege Bölgesindeki derneklerimizin ortak kararı ile Federasyonlaşma sürecimiz 4 aylık bir çalışmanın sonucunda bugün resmiyete kavuşmuştur. Ege bölgesindeki hemşerilerimiz ile örfümüzün, geleneklerimizin yaşandığı ve yaşatıldığı, hüznümüzün ve sevincimizin paylaşılması adına derneklerimizin bir araya gelmesi çok önemlidir. Emeği geçen Dernek Başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum’’ dedi. 

‘’Tek Vücut Olma Zamanıdır’’

Birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Ege 24 Erzincan Dernekleri Federasyonu Başkanı Şaban Koçoğlu, ‘’Bizler yüzyıllardır Erzincan’ımızda kardeşçe yaşamış, aynı toprağın hamuru ile mayalanmış, aynı güneşin gönlümüzü ısıttığı ve aydınlattığı bireyleriz. Bugün Federasyonumuz ile birlik ve beraberliğimizin tecrübesiyle kaynaşma, hemhal olma, tek vücut olma zamanıdır. Erzincan’ımızın Fırat Nehrinden, Çağlayan Şelalesine, Terzi Babadan Mama Hatun’ununa, Ergan Dağından, Halıcılık - Bakır İşlemesine, Sevgiye, Gurbete, Sılaya tercüman olmuş Şemsi Hayal ’isine, Aşık Davut  Sulari’sine,  tüm Türkiye’mizin medarı iftiharı olmuş olan Saygıdeğer Büyüğümüz Binali YILDIRIM beyefendiine varıncaya kadar tüm ortak değerlerimizi tanıtmak ve yaşatmak amacımızdır. Tıpkı, Hacı Bektaş-i Veli’nin “Bir olalım, İri olalım, Diri olalım” dediği gibi birlikten kuvvet doğacağına inanıyoruz. Bizler dün acıyı bal eylemesini bilen, birbirimize kenetlenmiş bir toplumuz. Bugün de el ele, omuz omuza, gönül gönle inşa ettiğimiz Ege 24 Erzincan Dernekleri Federasyonu’nun tüm hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum