İSKA Derneği Muhtaçlara Yardım Eli Uzatıyor

EGEOLAY/İzmir Çamdibi'nde hayırsever işadamları tarafından kurulan İSKA Derneği, yardıma muhtaç insanlar için kurduğu aşevinde günde 300 kişiye sıcak yemek dağıtıyor.

İSKA Derneği Muhtaçlara Yardım Eli Uzatıyor
Editör: Ege Olay
15 Ocak 2022 - 13:59
İSKA Derneği Başkanı İsmail Kurultay, Başkan Yardımcısı Kazım İvriz ve Gencay Kudu'nun başlattığı iyilik hareketiyle hergün 300 kişi sıcak yemek yiyor, ayda 150 aileye de yardım kolisi ulaştırılıyor.

İsmail Kurultay, kısa süre önce kurulan dernekle yardımla muhtaç kişilere muhtarlıklar aracılığıyla ulaştıklarını ve onların zor günlerinde yanında olduklarını söyledi.

Gıda yardımlarının yanısıra, sağlık taraması ve kıyafet yardımı da sağladıklarını belirten Kurultay, yardımseverlerin destekleri ve adaklarını da kabul ettiklerini ifade etti.

YEMEK VE KIYAFET YARDIMI YAPILIYOR

Kendisinin de Çamdibi'nde büyüdüğünü ve ekonomik anlamda dezavantajlı kişilere sahip çıktıklarını dile getiren İsmail Kurultay, “Bu yardım hareketine 8 arkadaş başladık. Kısa sürede 40 kişiye ulaştık. Haftanın 7 günü insanlara akşam yemeği veriyoruz. Gerçek ihtiyaç sahiplerine muhtarlıklar aracılığıyla ulaşıyoruz. Ekonomik durumu kötü olanlara kira yardımı yapıyoruz. Bazen hijyenik koşullarda et ve kıyma da dağıtıyoruz. Deprem ve yangın gibi doğal afetlerde de harekete geçerek yardımları gerekli noktalara ulaştırdık. Çocuklar ve gençlerin daha iyi bireyler olmaları ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için Çamdibi Gençler Birliği adlı bir takımı bünyemize dahil ettik. Farklı ilçelerde de benzer yardımları sürdürmek istiyoruz ” dedi.

Evi olmayanlara bir barınma evi yapmak için harekete geçtiklerini kaydeden İsmail Kurultay,
“Gerekli izinleri alabilmek için, valilik, belediye ve emniyet yetkilileriyle görüşerek başvurularımızı yaptık. 50 yatak kapasiteli bir barınma evi kurmak istiyoruz. İnsanların suçtan uzak durmaları ve huzurlu şekilde yaşamaları için çalışıyoruz”

 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Aleyna...
    1 yıl önce
    Harika tebrik ediyoruz size nasıl ulaşabiliriz çamdibi 2 nolu aş evinde ramazan yemeklerini dağıtan şahıslar insanlara çok kötü davranıyorlar öncelikli olarak kendi tanıdıklarına dağıtıp gerçek ihtiyaç sahiplerini kovalıyorlar bilginize