"İşimize, hedeflerimize kilitlenecek, milletimizin yüklediği emanetin hakkını vereceğiz"

EGEOLAY/Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Bakanlarımız, milletvekillerimiz, bütünüyle teşkilatımız, aziz milletimizin bize 14 Mayıs’ta yüklediği emanetin idrakinde olacağız. Bu emanetin bize 5 yıllığına yüklendiğinin farkında olacağız. Hiç sağa sola bakmadan; işimize, hedeflerimize kilitlenecek, milletimizin yüklediği emanetin hakkını vereceğiz” dedi.

"İşimize, hedeflerimize kilitlenecek, milletimizin yüklediği emanetin hakkını vereceğiz"
Editör: Ege Olay
15 Mayıs 2024 - 13:08

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) AK Parti Grup Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

“SİVİL ANAYASA İRADESİ, GÜNLÜK SİYASETİN GEÇİCİ TARTIŞMALARINA KURBAN EDİLMEMELİ”

Yeni ve sivil anayasa meselesinde Meclis Başkanının çalışmalarına destek verilmesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyetin ilk asrını darbe anayasasıyla karşılamış ve geçirmiş olmanın mahcubiyeti içindeyiz. Toplumsal temsil kabiliyeti en yüksek Meclislerden olan 28’inci dönemin; milletimize, demokrasimize ve gelecek nesillere yapacağı iyiliklerin zirvesinde Türkiye’nin 64 yıllık sivil anayasa hasretini dindirmek olacaktır. Sivil anayasa iradesinin, günlük siyasetin geçici tartışmalarına kurban edilmemesi gerektiği kanaatindeyiz” şeklinde konuştu.

Aceleye getirmeden ama çok da fazla uzatmadan istişari temasları bitirip, somut adımlar atılmasında fayda gördüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Biz, sonuna kadar yapıcı ve uzlaşmacı tutumumuzu koruyacağız. Önümüzde, inşallah kesintisiz bir 4 sene daha var. Bu 4 yılın her gününü, ilk günkü heyecanla, ilk günkü aşkla dolu dolu geçirecek, Allah’ın izniyle, ülkemizi her alanda yeni seviyelerle, yeni rekorlarla buluşturacağız.”

“31 MART SEÇİMLERİ BİR GÜVEN OYLAMASI DEĞİLDİR”

Türkiye’nin son 21 yılına mührünü vurmuş bir kadro olarak, gelecek asrına da eserler ve projelerle istikamet çizeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şunu unutmayalım değerli arkadaşlar. 14 Mayıs seçimlerinde aziz milletimiz iktidar olma yetkisini bizlere tevdi etmiş, 10 ay sonrasında, 31 Mart yerel seçimlerinde ise bizlere bir ikazda bulunmuştur. 31 Mart seçimleri bir güven oylaması değildir. Seçmenin, ülkenin idaresine ilişkin tercihlerinde bir kırılma, bir değişiklik olmamıştır” dedi.

14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yapılan seçimlerde, seçmenin kararlı bir şekilde hükûmeti Cumhur İttifakı’na emanet ettiğini fakat yerel seçimlerde tercihini sandığa farklı bir şekilde yansıttığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu ikisini birbirinden ayırmak durumundayız. Elbette, 31 Mart’ta milletin verdiği mesajı duymazdan gelecek değiliz. Biz o mesajı aldık, gereğini de yapmaya başladık. Ancak, milletin, AK Parti’den ya da Cumhur İttifakı’ndan desteğini çektiğini zannedenler fena hâlde yanılırlar. Bu yanılgıya özellikle sizler düşmeyeceksiniz.”

“Bakanlarımız, milletvekillerimiz, bütünüyle teşkilatımız, aziz milletimizin bize 14 Mayıs’ta yüklediği emanetin idrakinde olacağız. Bu emanetin bize 5 yıllığına yüklendiğinin farkında olacağız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiç sağa sola bakmadan; işlerine, hedeflerine kilitleneceklerini ve milletin yüklediği emanetin hakkını vereceklerini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum