İGC, 'Demokrasinin Gücü: Sivil Toplum'eki için özel haber bekliyor

EGEOLAY/İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin AB projesi kapsamında verilen telif desteği ile ‘‘Demokrasinin Gücü: Sivil Toplum’ başlıklı özel ilave yayınlanacak.İlave kapsamında işsiz ve serbest gazetecilerden haberler bekleniyor.

İGC, 'Demokrasinin Gücü: Sivil Toplum'eki için özel haber bekliyor
Editör: Ege Olay
12 Ekim 2021 - 12:27
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) işbirliği ile yürütülen Güçlü Gazeteci Özgür Medya Programı telif desteği kapsamında‘‘Demokrasinin Gücü: Sivil Toplum’özel ilavesi yayınlanacak. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, yönetim kurulu üyeleri Mehlika Gökmen, Meltem Seyis, cemiyet üyesi Nihal Aşkın ve AB proje Yöneticisi Reyhan Şenay, özel ilaveye uygun içerikleri belirlediler. İGC Başkanı Dilek Gappi, Kasım 2021’de yayınlanması planlanan özel ilavede, işsiz ve serbest çalışan gazetecilerin haberlerinin yer alacağını vurgulayarak, başvuruları beklediklerini söyledi.
                                      
Telif Destek Programı dahilinde, yayınlanacak eserlerin sahiplerine brüt 100 Euro telif ücreti ödenecek. 

Telif Destek Programı, iş arama sürecinde olan ve/veya serbest çalışan gazetecilerin gazetecilik çalışmalarını maddi destekle sürdürmelerini teşvik etmeyi ve medya çoğulculuğuna katkıda bulunmayı amaçlıyor. Başvuru formu igc.org.tr telif bölümünden indirilerek, [email protected] hesabına haber ve fotoğraflarla iletilecek. Son başvuru tarihi 01 Kasım 2021.



Üretilen içeriklerden doğacak hukuki ve maddi sorumluluk eser sahibine, eserin yayın hakkı telif haklarına uygun olarak İGC ve Dokuz Eylül Gazetesi’ne ait olacak.


Kimler başvurabilir          

“Özgür Gazeteci Güçlü Demokrasi Projesi” kapsamında uygulanan Telif Destek Programınafiili ehliyetine sahip, daha önce gazetecilik mesleğini icra etmiş ve başvuru döneminde bir medya kurum ve kuruluşuna sürekli basın iş sözleşmesi ile bağlı olmayanlar ile genç gazeteciler öncelikli olmak üzere serbest çalışan gazetecilerfaydalanacak.

Eserler; Yayın Kurulu’nun değerlendirmesinin ardından yayınlanacak.

İçerik ve Son başvuru tarihi

‘Demokrasinin Gücü: Sivil Toplum’ özel ekinde yer alacak konu başlıkları şöyle;
 
  • STK'ların toplumsal rolü ve önemi
 
  • İç İşleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkiler Genel Müdürlüğü Türkiye’nin STK haritası
 
  • AB'nin desteklediği STK'lar
 
  • Dersimiz STK: Üniversitelerde Sivil Toplum Dersi ve bu derslere katılan gençlerin STK deneyimleri
 
  • Sendikal Hareketler ve Gazetecilik
 
  • Kadınların Güçbirliği: Kadın odaklı çalışan STK'ların projeleri, işbirlikleri
 
  • Çocuk ve Sivil Toplum: Sokak Çocukları, bağımlı çocuklar v.s.
 
  • Mülteciler, Göçmenler ve bu alandaki STK çalışmaları ve özel hikayeler
 
  • STK'ların Engellilerin hayatlarına dokunuşları
 
  • Çevre ve STK
 
  • Kültür Sanat ve STK'lar
 
  • STK'ların değiştirdiği hayatlar



Başvurular;[email protected] adresine 01.11.2021akşamına kadar iletilebilir.

Başvuruların http://igc.org.tr/igc/telif-destek-programi-rehberi/ adresinde yer alan ve bülten ekinde de gönderilen başvuru formlarının doldurularak yapılması gerekmektedir.


Bu yayın Avrupa Birliği tarafından sağlanan finansal destek ile hazırlanmıştır. İçeriğinden tümüyle TGS ve İGC sorumlu olup, Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmamaktadır.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum