Huriye Serter "Erkek şiddetine karşı sabrımız kalmadı"

EGEOLAY/Geçtiğimiz günlerde Kırıkkale'de eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen ve dün son görüntüsü sosyal medyanın gündemine oturan Emine Bulut için bir tepki de İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter’den geldi. Serter, “Erkek şiddetine karşı artık sabrımız kalmadı” dedi.

Huriye Serter "Erkek şiddetine karşı sabrımız kalmadı"
Editör: Ege Olay
23 Ağustos 2019 - 16:41
Kızının gözü önünde öldürülen Emine Bulut’un “ölmek istemiyorum” çığlığının tüm kadınların sesi olduğunu ifade eden İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, hukuki alandaki tüm açıkların kapatılmasına dikkat çekti. Cezaların caydırıcı olmadığına vurgu yapan Serter, “İyi hal indirimi, ‘o saatte orada ne işi varmış’ gibi söylemler, kadının kıyafetini ya da yaptıklarını bahane ederek erkek şiddetini meşru kılan cezalar yüzünden bugün bir kadın daha öldürüldü. Üstelik 10 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde. Emine Bulut’un ölmek istemiyorum çığlığı tüm sorumluların ve erkek şiddetine sessiz kalanların kabusu olsun” diye konuştu.

“Artık çözüm konuşulmalı”

2019 yılının sekiz ayında 221 kadının öldürüldüğüne dikkat çeken Başkan Huriye Serter, “Öldürülen kadınlar sadece sayı olarak biliniyor ülkemizde. Belki bazılarının adını ya da hikayesini öğreniyoruz. Ancak hiçbir zaman bundan fazlası olmuyor. Şiddet daima bir gerekçe sunularak gündem oluyor. Artık bunları geride bırakmanın ve bir kadını daha erkek şiddetine kurban etmeden çözümü konuşmanın vakti geldi de geçiyor. Hukuk alanında şiddeti meşrulaştıran uygulamalar bir an önce son bulsun. Başta Emine Bulut’un katili olmak üzere bir kadının hayatını çalan tüm erkeklerin en ağır cezayı almasını talep ediyoruz” dedi. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum