Huawei ile İKÇÜ'yü Buluşturan Dev Bilişim İmzası

EGEOLAY/İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile Huawei arasında bilgi ve iletişim teknolojisi alanında iş birliği protokolü imzalandı.

Huawei ile İKÇÜ'yü Buluşturan Dev Bilişim İmzası
Editör: Ege Olay
18 Mart 2023 - 13:32
Bilgi ve iletişim teknolojileri alanında ortaklaşa Ar-Ge çalışmaları yürütmeyi içeren protokol, bulut ve ilgili teknolojilerdeki araştırma ve geliştirme projelerinin organizasyonu, bulut teknolojilerinin kullanımı ile ilgili düzenlemeleri kapsıyor.
Huawei Türkiye Ar-Ge merkezindeki imza töreninde, İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, İKÇÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Fatih Tunçez, Huawei Cloud Global Yöneticisi Jacqueline Shi, Huawei Cloud Avrupa Direktörü Tim Taomin, Huawei Cloud Türkiye Direktörü Frank Ma ile Huawei Cloud Türkiye ekibi de hazır bulundu.

Yeni Teknolojilerin Geliştirilmesi İçin Güç Birliği 

Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, Huawei ile önümüzdeki süreçte kurulacak teknoloji bağını oldukça önemsediklerini belirtti. Protokol kapsamında, Huawei ve İKÇÜ’nün innovasyon merkezlerinde ortaklaşa bilgi alışverişinde bulunacağını aktaran Rektör Prof. Dr. Köse, “Dünya genelindeki eğilimlerle uyumlu olarak, Türkiye’de son dönemde bilgi ve iletişim teknolojileri alanına daha fazla önem verilmeye başlanmış ve bu alanlarda önemli yerlileşme adımları atılmıştır. Türkiye’de Ar-Ge ve yenilikçilik faaliyetlerine ilişkin hedef ve önceliklerin ortaya konduğu temel politika belgelerinde enerji ve bilgi ve iletişim teknolojileri alanlarına büyük önem verildiği görülmektedir. Bu kapsamda, Ar-Ge ve yenilikçilik faaliyetlerine ağırlık bir üniversite olarak alanında dünya markası haline gelen Huawei ile ortaklık kurmaktan ve hedeflerimize birlikte yürümekten oldukça mutluyuz. Uzman kadrosuyla bilgi teknolojileri alanında yenilikçi, dinamik, çözüm odaklı hizmet sunan Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız ile Huawei Cloud Türkiye ekibinin aktif olarak yer alacağı protokol sayesinde yeşil, güvenli, akıllı bilişim ve iletişim çözümleri gibi yeni teknolojilerin geliştirilmesi için güç birliği yapılacaktır” diye konuştu.

Önemli Eğitimler Verilecek

Huawei adına protokole imza atan markanın Global Yöneticisi Jacqueline Shi, Avrupa Direktörü Min Tao, Türkiye Direktörü Frank Ma ise İKÇÜ ile dijital dönüşüm ve akıllı teknolojiler alanlarında yakın bir iletişim halinde olacaklarını kaydetti. Huawei yöneticileri ayrıca yapay zekâ ve büyük veri ile bağlantılı teknolojiler hakkında bilgi alışverişi sağlanarak eğitimler yapılacağını aktardı. Direktörler, Huawei olarak, Türkiye'deki 20 yıllık kuruluş ve gelişim süreçlerinde, dijitalleşme, bilişim yeteneklerini geliştirme, yerelleştirme ve inovasyon alanlarındaki sürdürülebilir çalışmaları takdirle izlediklerini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum