Batur: Kahramanlarımızın destanı unutulmaz, Çanakkale geçilmez

EGEOLAY/18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Konak Kaymakamlığı tarafından Halkapınar İstiklal Şehitliği’nde düzenlenen törene katılan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur bir mesaj yayınlayarak, “Kahramanlarımızın kanlarının son damlasına kadar koruduğu vatan toprağımız bizlere emanet. Kahramanlarımızın yazdığı destan unutulmaz, Çanakkale geçilmez” dedi.

Batur: Kahramanlarımızın destanı unutulmaz, Çanakkale geçilmez
Editör: Ege Olay
18 Mart 2023 - 13:45

Çanakkale Zaferi’nin 108. yılı Konak’ta kutlandı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Konak Kaymakamlığı tarafından Halkapınar İstiklal Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı Personel Albay Levent Karamalak ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur anıta çelenk koydu. Törene Konak İlçe Emniyet Müdürü Özgür Arslan, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şubesi temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar da katıldı.

 

“Bugünlerimizi bu üstün mücadeleye borçluyuz”

 

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj da yayınlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanı uğruna canını feda eden tüm kahramanları ve gazileri sevgi, saygı ve rahmetle andığını kaydetti. Batur, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugünlerimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının Çanakkale savaşlarında verdiği bu üstün mücadeleye borçluyuz. Çanakkale Zaferi genci yaşlısı, kadını erkeği demeden topyekûn kenetlenerek savaşan bir milletin özgürlük mücadelesini ateşledi. Çanakkale sadece kazanılmış bir savaş değil, dünya tarihini etkilemiş şanlı bir zafer, bir destandır. Kahramanlarımızın kanlarının son damlasına kadar koruduğu vatan toprağımız da bizlere emanet. Kahramanlarımızın yazdığı destan unutulmaz, Çanakkale geçilmez.”

 

Lokma döküldü

 

Konak Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yılı nedeniyle, vatanı uğruna can veren şehitler ve depremde yaşamanı yitiren vatandaşlar için lokma da döktürdü. Tarihi Kemeraltı Çarşısı ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yapılan hayır etkinliğine Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile Konak Belediye Meclisi üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum