"Her alanda ülkemize asırlık hizmetler kazandırmaya devam ediyoruz"

EGEOLAY/Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasankeyf-Gercüş Tüneli Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, “Eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaştırmadan enerjiye, tarımdan sosyal desteklere kadar her alanda ülkemize asırlık hizmetler kazandırmaya devam ediyoruz” dedi.

"Her alanda ülkemize asırlık hizmetler kazandırmaya devam ediyoruz"
Editör: Ege Olay
08 Kasım 2022 - 15:06

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hasankeyf-Gercüş Tüneli Açılış Töreni'ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesinden canlı bağlantı ile katılarak bir konuşma yaptı.

Batman’ın Hasankeyf ilçesine kazandırdıkları tünelin ve bağlantı yollarının hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerin de yakından bildiği gibi Türkiye’nin gelişmesini, büyümesini, ilerlemesini sağlayacak her proje gibi Ilısu Barajı’na da engel olmak isteyenler, sayısız iftira ve tehditle karşımıza çıkmıştı. Uluslararası boyutu da olan sinsi kampanyalara ve sabotaj girişimlerine rağmen barajımızı tamamlayarak ülkemizin hizmetine sunduk” dedi.

Baraj gölü alanı içinde kalan yerleşim yerlerini de tüm altyapısı ve üstyapısıyla yeniden inşa ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hasankeyf ilçemizde, ülkemizin sembol eserlerinden Ilısu Barajı’nın su tutmaya başlamasıyla yeni yerine taşıdığımız yerleşimlerden biridir. Yeni Hasankeyf ile Gerçüş arasındaki yolu bölünmüş yol kalitesiyle inşa ederken Üçyol Boğazı geçişini de tünelle sağladık. Bu kapsamda planlanan 39,4 kilometrelik yolun yaklaşık 30 kilometresi ile bugün açılışını yaptığımız tünel ve bağlantı yolları tamamlanmıştır” açıklamasında bulundu.

“BATMAN’I ÜLKEMİZİN ÖNDE GELEN ÜRETİM, İSTİHDAM VE İHRACAT ŞEHİRLERİNDEN BİRİ HÂLİNE GETİRECEĞİZ”

İnşası süren yolların da bitmesiyle, Batman’ın ilçeleri ve bölgedeki diğer yerleşim yerleri arasında hızlı, güvenli, konforlu bir ulaşım temin edilmiş olacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnşallah, hem barajımızın hem bölgemize kazandırdığımız altyapının gücüyle tüm ilçeleriyle Batman’ı ülkemizin önde gelen üretim, istihdam ve ihracat şehirlerinden biri hâline getireceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Bunun için biz hükûmet olarak kendi üzerimize düşeni yapmanın gayreti içindeyiz. Eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaştırmadan enerjiye, tarımdan sosyal desteklere kadar her alanda ülkemize asırlık hizmetler kazandırmaya devam ediyoruz. Batmanlı girişimcilerimizden de, yeni yatırımlarla kendilerine sunduğumuz bu imkânları değerlendirmelerini bekliyoruz” diye ekledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum