Bahçeli'den NATO Genel Sekreterine Tepki

EGEOLAY/MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin TBMM grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'den NATO Genel Sekreterine Tepki
Editör: Ege Olay
08 Kasım 2022 - 15:13
Bahçeli konuşmasında;

"Aziz Atatürk emperyalizmle vuruşa vuruşa iman ve irade gücüyle Türk devletini ortaya çıkardı. Babasının vefatından sonra dayısının evinde bakla tarlası bekledi karga kovaladı. Gün geldi düşmanı da İzmir'e kadar kovaladı.

O tarihlerde annesi Zübeyde Hanım'ın rüyasında altın bir tepsi ile minareye çıktığını görmesi Mustafa Kemal'in istikbalini de gösterdi.

Selanik Askeri Rüştiyesi'nde, büyük bir kumandan ve devlet adamlığı vasfının hamurunu yoğurdu. Atatürk demek vatan ve milletin saadeti demektir. Atatürk demek milli mücadelenin başı cumhuriyetin başarısı demektir.

Türk devlet zincirinin halkaları kesinlikle birbiriyle iç içe geçmiştir. Biri olmadan diğerinin ne anlamından, ne varlığından bahsedilemez.
 

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Atatürk'ün kurduğu partinin başına oturan zatın sömürgecilerin eline düşmesi, siyasi koloniye dönüşmesi maalesef ihanettir.

Bizim için milli hafızada yer etmiş her toprak parçası vatandır ve öyle de kalacak.

Mazlumlara elini uzatan, mağdurların sesi olan bir Türkiye gerçeği hepimize bir gurur yaşatmaktadır.

TAHIL KRİZİNİN ÇÖZÜMÜ

Tahıl sevikatı güvenlik kaygıları nedeniyle durdurulmuştu. Kapanan tahıl koridoru Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Putin'in duyarlılığı sayesinde 2 Kasım'da tekrar açılmıştır. Hatta bu duyarlılık sayesinde Somali, Cibuti gibi ülkelere ücretsiz tahıl sevkiyatı sağlanacaktır. Tüm dünya bu gelişmeyi takdirle karşılamıştır.

Açılan koridordan bugüne kadar 10 milyon ton tahıl taşınmıştır. Gıda fiyatlarındaki yükseliş dünyayı kasıp kavurmuştur. Türkiye tahılın ihtiyaç sahibi ülkelere ulaştırılmasında insanlık dersi vermektedir. İnsan haklarını sözde değil özde savunan ülke Türkiye'dir. Bu mesele bir iman meseledir. Bu mesele insan onurunu sahiplenme meselesidir.

UKRAYNA - RUSYA BARIŞ GÖRÜŞMELERİ

Rusya-Ukrayna savaşında İstanbul'da kurulacak bir masada barışın yeşermesi samimi dileğimiz ve içten beklentimizdir.

Cumhuriyet'in yeni yüzyılının, Türk ve Türkiye Yüzyılı olacağına inanıyoruz. Zaman Türkiye zamanıdır.

Türkiye doğalgazla inşallah merkez ülke konumuna gelecektir.

AVRUPA'DA DOĞALGAZ KRİZİ

Avrupa ülkeleri yaklaşan kış aylarından dolayı ısınma ve aydınlanma endişesiyle panikleyip kıvranmaktadır. Çok şükür Türkiye bu konuda çok rahattır.

ABD'DEKİ ARA SEÇİM

ABD'de yapılacak ara seçimlerde kimin kazanıp kaybettiğinden çok, demokratik süreçlerin harfiyen işlemesini tavsiye ve temenni ediyoruz. ABD sosyal, ekonomik ve siyasi kördüğümün pençesindedir. Toplumsal uzlaşma kanama geçirmektedir.
 

NATO GENEL SEKRETERİNE TEPKİ

İsveç'in terörler arasına koyduğu mesafe incelenmelidir. NATO genel sekreteri boyunu aşan sularda kulaç atmaktan vazgeçmeli, TBMM'ye ödev verme densizliğinden derhal geri dönmelidir. NATO genel sekreterinin talimat verir gibi konuşması bize göre edepsizliktir.

"TAŞERON BİR SİYASETÇİDİR"

Adına zillet dediğimiz muhalefet partileri, milletine iftiralarla saldırmayı geçim kapısı olarak görmektedir. Sayıları belli olmayan zillet ittifakı dedikodunun anaforuna düşmüştür. Türkiye'nin an itibarıyla en büyük sorunu muhalefetin gayrımeşru bir şekilde sabitlenmiş olmasıdır.

Atatürk’ün kurduğu partinin hasbelkader başında oturan zatın bile isteye sömürgecilerin eline düşmesi, siyasi koloniye dönüşmesi, maalesef Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş esaslarına ihanettir. Kılıçdaroğlu CHP'nin başına paraşütle indirilmiş taşeron bir siyasetçidir. Dersim İsyanının rövanşı alınmaya çalışılmaktadır. Kılıçdaroğlu zihnen tutsak, siyaseten de zincirlidir. Türkiye aleyhine kurulan sahnede figuranlık yapmıştır. Kılıçdaroğlu simsiyah bir şahsiyettir, yalan fabrikasıdır.

KILIÇDAROĞLU'NUN İNGİLTERE ZİYARETİ

Kılıçdaroğlu, Türkiye aleyhine kurulan sahnede figüranlık yapmıştır.

BAŞÖRTÜSÜ İÇİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Sonuna kadar destekliyoruz. Kararımızda bir değişiklik yok. Bizim gözümüzde HDP ne ise CHP de aynısıdır.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum