Gördes Barajı suyunu İzmir'e taşıyacak çalışmalar Bornova'da başladı

EGEOLAY/Gördes Barajı suyunu İzmir’e ulaştıracak İçme Suyu Ana İletim (isale hattı) İnşaatı’nın orta bağlantısıyla ilgili çalışmalar Bornova’da başladı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir için çok önemli olan çalışmalardan kaynaklanabilecek sıkıntılara karşı tüm önlemlerini aldıklarını söyledi.

Gördes Barajı suyunu İzmir'e taşıyacak çalışmalar Bornova'da başladı
Editör: Ege Olay
18 Ocak 2020 - 11:22
Böylesi önemli bir alanda yapılacak alt yapı çalışmalarının geçici süreyle özellikle trafikte çeşitli sorunlara neden olabileceğini söyleyen Başkan İduğ, “Bornova Belediyesi olarak tüm önlemlerimizi aldık. Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilgili kurumlarla da iletişim halindeyiz. Amacımız; Bornovalıların Ağustos ayı ortalarına kadar sürecek çalışmalardan olumsuz etkilenmemesi. Bu süreçte vatandaşlarımızdan sabırlı ve anlayışlı olmalarını rica ediyorum” dedi.

 

İZSU’nun Bornova Merkez, Işıkkent ve Özkanlar olmak üzere üç güzargah üzerinde yapacağı hatta, ilk kazı Otogar ve Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin Topçu Tugayı girişi olmak üzere iki noktada başladı. Ankara Caddesi’ni de içine alan Özkanlar Bölgesi’ndeki çalışmalar ise Mart Ayı’nda başlayacak. Çalışmalar 210 gün sürecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum