Gençlerin tercihi yine Ege oldu

EGEOLAY/Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıt heyecanı başladı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversiteye dereceyle giren öğrencilerin kayıtlarını kendisi yaptı. Üniversite sınavı için tüm yıl boyunca ter döken aday öğrenciler, her yıl olduğu gibi yine Ege Üniversitesine yoğun ilgi gösterdiler. Toplam 10 bin 227 öğrenci Egeli olurken, ilk binde 5, ilk bin-5 bin arası 433, 5 bin-10 bin arası ise 248 öğrencinin tercihi Ege Üniversitesi oldu. EÜ’ye yerleşen öğrencilerin yüzde 75,52’sinin ilk 5 tercihlerinde Ege Üniversitesi yer aldı.

Gençlerin tercihi yine Ege oldu
Editör: Ege Olay
06 Eylül 2021 - 11:56

EÜ ailesine katılan öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yoğun tempolu bir sınava hazırlık döneminin ardından üniversite adayı öğrencilerimiz, YKS sonuçlarına göre tercih ettikleri üniversitelere yerleşti. Yerleşen 10 bin 227 öğrencimizin 3 bin 496’sının ilk tercihi Ege Üniversitesi oldu. İlk bin kişilik dilimden öğrencilerimiz var. Emeklerinin karşılığını alarak Ege Üniversitesi gibi ülkemizin en köklü eğitim kurumlarından birine yerleşen öğrencilerimize ‘ailemize hoş geldiniz’ diyorum. Umarım hayallerinin gerçek olduğu, sonunda hedeflerine ulaştıkları verimli bir üniversite hayatı geçirirler” dedi.

Öğrencilerimizi tekrar kampüste görmek bizleri heyecanlandırıyor

EÜ’nün YÖKAK tarafından tam akredite edildiğini hatırlatan Prof. Dr. Budak, “Kalitesini tescillemiş bir üniversite olmamız, tercih edilmemizdeki en önemli unsurlardan birisi. Adeta küçük bir şehri andıran, içinde tüm imkânların bulunduğu yeşil bir kampüse sahibiz. Her alana yönelik öğrenci topluluklarımızla, geniş yelpazeli spor tesislerimizle, sosyal ve kültürel faaliyetlerimizle dolu dolu bir üniversite hayatını öğrencilerimize sunuyoruz. Nitelikli ve donanımlı akademik kadromuz, modern sınıflarımız ve son teknoloji ile donanmış laboratuvarlarımız ile öğrencilerimizi nitelikli ve donanımlı bir şekilde mezun etmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin barınma, güvenlik, kampüs yaşamına adaptasyon gibi süreçler için yardım alabilecekleri stantlarımız mevcut. Üniversitemizi daha yakından görme şansları oluyor. 1,5 yıllık pandemi sürecinden sonra 11 Ekim’de yüz yüze eğitime başlıyoruz. Devletimiz tarafından belirlenen pandemi önlemleri doğrultusunda yüz yüze eğitimi sürdürmek istiyoruz. Öğrencilerimizi tekrar kampüste görmek bizleri heyecanlandırıyor.  Tekrar, üniversitemize yerleşen tüm öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum