Gaziemir'de işler karıştı…

EGEOLAY/AK Parti Grubunun, Gaziemir Meclisindeki komisyon oluşumlarına yönelik İdare Mahkemesine yaptığı başvuruda, mahkeme komisyon üye sayılarının yanlış oluşturulduğuna karar verdi. Peki Gaziemir Belediye Meclisinin son 3,5 yıldır aldığı tüm kararlar iptal mi edilecek?

Gaziemir'de işler karıştı…
Editör: Ege Olay
29 Aralık 2022 - 10:33
Gaziemir Belediye Meclisinde işler karıştı. Ak Parti Grubunun İdare Mahkemesine yaptığı başvuru olumlu sonuçlandı. Şimdi herkes bundan sonra olacakları merak ediyor. Olayın gelişimi ise şöyle:

Gaziemir Belediye Meclisi 19 CHP’li, 9 Ak Parti ’li, 2 MHP’li ve 1 Bağımsız Meclis Üyesinden oluşuyor. Meclis tarafından kurulan 5 kişilik ihtisas komisyonlarında, 4 CHP’li meclis üyesi , 1 Ak Partili meclis üyesi görev alıyordu. Ak Parti Grubu bu hesaplamanın yanlış olduğunu, komisyonların 3 CHP’li ve 2 Ak Partili üyeden oluşması gerektiğini savunarak, meclise defalarca önergeler vermişti. Konuya ilişkin olarak Ak Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ile MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ortak basın açıklaması yaptı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın bu uyarılarını dikkate almadığını belirterek, “2022 yılı Ocak Ayı meclis birleşiminde yapılan Denetim Komisyonu seçimleri sonrası, 10.01.2022 tarihinde Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne konuyla ilgili yapmış olduğumuz müracaat 01.02.2022 tarihli yazıyla cevaplanmıştır.

Verilen cevabi yazı bizim savımızın doğru olduğunu, komisyonların 3 CHP’li ve 2 Ak Partili meclis üyesinden oluşturulması gerektiği ifade edilmiştir. Bunun üzerine Gaziemir Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’ne yazılı olarak müracaat ederek denetim komisyonu seçimlerinin yinelenmesi gerektiği talebimiz ilettik. Bu talebimizi Şubat Ayı meclis toplantısında tekrar dile getirmemize rağmen sonuç alamadık. Nisan Ayı Meclis toplantısında yapılan diğer ihtisas komisyonu seçimlerinde talebimizi yineleyerek, komisyonlarda 3 CHP’li , 2 Ak Partili meclis üyesinin görev alması gerektiğini ifade ettik, ama maalesef Halil Arda demokratik olmayan yöntemde ısrar ederek halkın iradesini yok saymıştır.

Yapılan hukuksuz ve antidemokratik seçimi protesto etmek amacıyla komisyonlara üye vermedik ve süreci hukuki platforma taşıdık. İzmir 6. İdare Mahkemesi 2022/1001 esas ve 2022/2287 karar numarası ile haklılığımızı tescil etmiş bulunmaktadır” diye konuştu.

“BAŞKAN GÖREVİ KÖTÜYE KULANIYOR”

“Her fırsatta eşitlik adalet ve demokrasi havarisi kesilenler, halkın iradesini yok saymak için ellerinden geleni yapmaktadırlar” diyen Atmaca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Halil Arda önceki komisyonlarda 4’e 1 görev yaptığımız dönemde dahi kendi önergelerini komisyonlardan geçirememiş olmanın verdiği eziklik ile böylesi antidemokratik yöntemlerle halkın iradesine ket vurmak istemiştir. Bu yapılan tam anlamıyla görevi kötüye kullanmaktır. Başından beri hukuki süreci yürüten MHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Ramazan Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Sürecin bundan sonraki kısmını dikkatle takip edecek, halkın iradesini birilerinin ego, kibir ve keyfi tutumlarının tahakkümü altında bırakmayacağız.

‘KOMİSYONDAN GELDİĞİ ŞEKLİYLE’ OYLANANLAR GEÇERSİZ!
Hukuka aykırı yöntemlerle teşekkül ettirilen komisyonların yok hükmündeki kararlarını referans alan meclis kararlarını mercek altına alacağız. Komisyon kararlarını referans gösterip “KOMİSYONDAN GELDİĞİ ŞEKLİYLE” oylanan kararların iptalini ve bu konuların yeni oluşacak komisyonlarda tekrar incelenmesini sağlayacağız. Böylece kamuoyunun dikkatinden kaçırılan, kapalı kapılar ardında karar verilen, grup kararıyla onaylatılan imar planlarının kimlere yaradığını araştıracağız.”(Öncüşehir)

YORUMLAR

  • 0 Yorum