Gayrimenkul sektörüne robot asistan

EGEOLAY/Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen Prop-Tech Dijital Değişim ve Dönüşüm etkinliğinde konuşan FİZBOT firması kurucu ortağı Emre Kaya, internet üzerindeki tüm gayrimenkul ilanlarını tarayan FİZBOT'un sektöre ivme kazandırdığını belirtti.

Gayrimenkul sektörüne robot asistan
Editör: Ege Olay
18 Ekim 2019 - 10:52
Gayrimenkul sektörünün ilk robotu FİZBOT hakkında bilgi veren Kaya, “ İnternet üzerindeki tüm gayrimenkul ilanlarını tarayarak belirlediğiniz bölgedeki yapıları fiyat, ilan süresi, ulaşım, diğer gayrimenkullere göre avantaj veya dezavantajlarını sunum olarak size gösteriyor. Özetle evinizi artık robotumuz seçecek. Bu fiziksel değil yazılımsal bir robot. FİZBOT, gayrimenkul sektöründe hizmete giren ilk robot olma özelliğini de taşıyor” dedi.

MÜŞTERİ SÖYLÜYOR ROBOT BULUYOR

Emlak sektörünün ihtiyaç duyduğu her türlü analizin robot tarafından yapılabildiğini aktaran Emre Kaya, "Sistem, cep telefonlarıyla da uyumlu. Sektördeki firmalar için dijital asistan görevi yürüten bu sistem internetteki tüm gayrimenkul satış kaynaklarını tarayarak belirlediğiniz bölgelere ve kıstaslara göre sonuçları size getiriyor. Müşterilerinizin isteğine göre belli bir bölgedeki gayrimenkullerin fotoğraflarına, konumlarına, süreç içindeki fiyat değişimlerine, ne zamandan beri satışta olduğuna, rakiplerine kıyasla avantaj ve dezavantajlarına, emsal ilanlarla karşılaştırılmasına, kadar daha bir çok bilgiyi bir araya getirip sunum olarak bize gösteriyor. Bu sunumu isterseniz satıcının bilgileri olmadan doğrudan yatırımcınıza da gönderebiliyorsunuz" diye konuştu.



1 AYDA 80 BİN ARAMA

TÜGEM Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan ise dijital dönüşümün gayrimenkul sektöründe de etkin bir şekilde kullanılmaya başlandığını ve bundan son derece mutlu olduklarını açıkladı. Akdoğan, "Örneğin İzmir ile ilgili internet ortamında son 1 ayda toplam 80 bin 800 kez satılık veya kiralık emlak araması yapılmış. Bu sayı Türkiye genelinde ise 800 bini buluyor. İzmir özelinde bu 80 bin 800 aramanın 22 bin 200'ünü 'kiralık ev' kelimesi oluştururken, 14 bin 800'ünü ise 'satılık ev' kelimesi içermekte. Yine 'kiralık villa' diye yapılan arama sayısı 2 bin 400. Bu rakamlar bile gayrimenkul sektöründeki dijital dönüşümün önemini ortaya koymakta" ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum