Reklam

EÜ 4 alanda Dünya Üniversiteleri içerisinde yer aldı

EGEOLAY/Ege Üniversitesi, Times Higher Education (THE) 2021 Alan Bazlı Üniversite Sıralamalarında Sağlık, Mühendislik ve Yaşam Bilimlerinde ilk 1000'de yer aldı. Fen Bilimlerinde ise 1000+ bandında yerini buldu. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin, uluslararası alanda tanınırlığı giderek artıyor.

EÜ 4 alanda Dünya Üniversiteleri içerisinde yer aldı
Editör: Ege Olay
28 Ekim 2020 - 11:59
Dünyanın saygın kuruluşlarının yayınladığı sıralamalarda EÜ olarak yer bulmaya devam ediyoruz. Hedefimiz, daha üst sıralarda yer alarak ismimizi daha fazla duyurmak” diye konuştu.



THE’nin en kapsamlı ve en dengeli sıralama metodolojisi olarak bilindiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Budak, “Sıralama; üniversitelerin öğretim, araştırma, atıf, sanayi geliri ve uluslararasılaşma performanslarını yansıtan kompozit bir puan kullanarak 11 alana özel yapılıyor. Sıralamalarda yer almak her alan için ayrı ayrı belirlenen asgari akademik yayın sayısına bağlı ve bu durum sıralamalara girmeyi zorlaştırıyor. Ege Üniversitesi, sağlık alanında 601+, yaşam bilimlerinde 801+, mühendislikte 801-1000 ve fen bilimlerinde 1001+ bandında yerini alarak sıralamalardaki başarısını perçinledi. Emeği geçen tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

THE, alan kategorizasyonuna göre yaşam bilimleri; ziraat, biyoloji, spor ve veterinerlik alt alanlarından; fen bilimleri ise kimya, jeoloji/su ürünleri, matematik/istatistik ve fizik/astronomi alt alanlarından oluşuyor.