"Eğitimin her alanında ülkemizde tarihî dönüşümlere imza attık"

EGEOLAY/Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Gençlerimiz sadece eğitimlerine, sadece zihni ve fiziki gelişimlerine odaklanabilsin diye her türlü yatırımı yapıyoruz, yapacağız. Araştırma desteklerinden bilim merkezlerine, burslardan festivallere, laboratuvarlardan şenliklere kadar gençlerimizi araştırmaya ısındıracak her adımı atıyoruz” dedi.

"Eğitimin her alanında ülkemizde tarihî dönüşümlere imza attık"
Editör: Ege Olay
02 Haziran 2022 - 16:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen 53. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Ödül Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar ne yaptılarsa millet için, özellikle de çocuklar ve gençler için yaptıklarını belirterek, “Sizler bu ülkenin geleceğisiniz, umudusunuz. Biz gençlerimizi nasıl okumaya, araştırmaya, tefekküre, üretmeye teşvik ederiz, bunun derdindeyiz. Evlatlarımıza kendilerine, ailelerine, milletine, devletine en ideal hizmetleri verebilmesi için ne gerekiyorsa onu sağlamanın peşindeyiz. Bugün ödül töreninde bir arada olduğumuz Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması işte bu çabanın ürünlerinden biridir. Yıllar içerisinde gelişen, büyüyen, öğrencilerimiz için büyük bir teşvik kaynağı hâline gelen yarışmamızın 53’üncüsünün ödül töreninde sizlerle bir arada olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum” dedi.

“2003 YILINDAN BERİ DERS KİTAPLARINI ÜCRETSİZ OLARAK VERİYORUZ

Gençler sadece eğitimlerine, sadece zihni ve fiziki gelişimlerine odaklanabilsin diye her türlü yatırımı yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Araştırma desteklerinden bilim merkezlerine, burslardan festivallere, laboratuvarlardan şenliklere kadar gençlerimizi araştırmaya ısındıracak her adımı atıyoruz.”

Geçen hafta da TEKNOFEST Azerbaycan’a gittiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bakü’deki festivalde, elverişli şartlar hazırlandığında gençlerimizin neler yapabildiğine bir kere daha şahit olduk. Bunları gördükçe tekrar gururlanıyor, gençlerimiz adına umutlanıyoruz. İnşallah bu sene TEKNOFEST’i Samsun’da gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Eğitimin her alanında Türkiye’de tarihî dönüşümlere imza attıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte ülkedeki en büyük sıkıntılardan birinin ders kitaplarının temini olduğunu hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Öğrencilerimize, 2003 yılından beri her eğitim-öğretim yılı başında ders kitaplarını ücretsiz olarak veriyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 4 milyar kitabı ücretsiz dağıttık. Bu dönem başında yardımcı kaynakları da ücretsiz dağıtmaya başladık. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında bir yenilik daha yapıyoruz. Ücretsiz dağıttığımız ders kitaplarıyla birlikte yardımcı kaynaklarımızı da öğrencilerimize ulaştıracağız. Sene sonuna kadar 100 milyon yardımcı kaynağı, öğrencilerimize teslim ediyoruz. Bu yeni uygulamanın ülkemize, öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum