Ege Üniversitesi 11. Tercih Günleri 23-24 Temmuz'da…

EGEOLAY/Ege Üniversitesi (EÜ) tarafından üniversite tercih aşamasındaki gençleri doğru yönlendirmek amacıyla düzenlenen “Ege Üniversitesi 11. Tercih Günleri” 23-24 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Ege Üniversitesi 11. Tercih Günleri 23-24 Temmuz'da…
Editör: Ege Olay
18 Temmuz 2019 - 14:27
Ege Üniversitesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite adayı gençlere Ege Üniversitesi’nin bölümlerini, eğitim ve sosyal imkânlarını tanıtmak, gençlerin bilinçli tercihler yapmasına yardımcı olmak amacı ile “EÜ Tercih Günleri” düzenliyor. 23- 24 Temmuz tarihlerinde 08:30- 16:30 saat aralığında EÜ Merkez Kütüphane’de yapılacak olan programı ile hem aday öğrencilerin hem de ailelerin doğru karar vermelerine yardımcı olunacak.

Ege Üniversitesi, Türkiye’nin dördüncü, bölgenin ilk ve en köklü üniversitesi olarak kuruluşundan bu yana, nitelikli ve nicelikli bilgi üreterek evrensel ölçekte bilim dünyasına katkıda bulunmayı, ülke ve dünya gerçeklerine duyarlı, kültürel olarak donanımlı araştırıcı ve üretken bireyler yetiştirmeyi ve güçlü bölgesel etkisi ile toplumsal faydayı ön planda tutarak yüksek katma değer yaratmayı ilke ediniyor. 64 yıllık geçmişi içinde, sadece eğitim ve araştırmaları ile değil, aynı zamanda araştırma sonuçlarının topluma aktarılması konusunda da önemli faaliyetler yürütüyor, dünyada ve ülkemizde birçok alanda ilklere imza atıyor. Uluslararası düzeyde sunduğu kaliteli eğitim, teorik ve uygulamalı araştırma faaliyetlerinin yanı sıra, üniversiteyi sanayi ve kamu ile Ar-Ge, inovasyon, girişimcilik, bilgi ve teknoloji transferi konularında buluşturmada geliştirdiği özgün modeli sayesinde Dördüncü Nesil Üniversite anlayışının ülkemizdeki ilk örneklerinden birisini temsil ediyor.

Yaklaşık yirmi yıllık bir zaman diliminde kuruluş sürecini tamamlayan Ege Üniversitesi´nde, değişik tarihlerde birçok fakülte, enstitü ve yüksekokul açıldı.2019 yılı itibariyle Ege Üniversitesi’nde, 17 Fakülte, 9 Enstitü, 4 Yüksekokul, 1 Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı, 10 Meslek Yüksekokulu, 6 Rektörlüğe Bağlı Bölüm ve 37 Uygulama ve Araştırma Merkezi bulunuyor.

 

ÖĞRENCİ ODAKLI ÜNİVERSİTE

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın üniversiteye tercih yapmak için gelecek olan adaylara seslenerek, “ Sevgili gençler; eğitim-öğretim, hayat boyu devam eden bir süreçtir. Temel eğitimden yükseköğretime geçtiğiniz bu dönemde üniversite seçiminiz geleceğiniz için bir dönüm noktası olacaktır. Hedeflerinize uygun, yeteneklerinizle örtüşen, sevdiğiniz bir mesleği seçmek ve o mesleği öğreneceğiniz doğru üniversiteyi tercih etmek önemlidir.  Ege Üniversitesi; son teknoloji eğitim alt yapısı, tüm olanakları içerisinde barından 7/24 yaşayan kampüsü ve alanlarında uzman nitelikli akademisyen kadrosu ile Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biridir. Üniversitemiz sadece eğitimde değil; sporda, sanatta, her türlü sosyal ve kültürel faaliyette sağladığı olanaklarla öğrenci odaklı bir misyona sahiptir. Ege Üniversitesi 11. Tercih Günleri kapsamında sizlere hem üniversitemizi anlatmayı hem de bilinçli tercih yapmanız için yardımcı olmayı hedefliyoruz.  Yapacağınız tercihlerin hepiniz için hayırlı olmasını gönülden temenni ederken başarılı bir üniversite hayatı için sizleri ailemize bekliyorum” dedi.

ÖĞRENCİLERİN GÖZÜNDEN EGE

Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Doğukan Yörükoğlu, “Kendinizi hem akademik hem de sosyal anlamda en üst seviyede geliştirebileceğiniz bir üniversite. Kampüs hayatını iliklerinize kadar yaşayabileceğiniz ortam. Akademik başarılarda Türkiye’de sıralamalara giren ve belki kilometrelerce uzaktan gelip başta Rektör hocamızın sayesinde aile sıcaklığı özlemi çekmeden eğitim hayatınızı sürdüreceğiniz bir üniversiteden daha fazlası Ege Üniversitesi” diye konuştu.

Ege Meslek Yüksekokulu Basım ve Yayın Teknolojileri Bölümü birinci sınıf öğrencisi Eda Günel, “Ege Üniversitesinin, eğitim hayatına başladığım andan itibaren hayatıma çeşitli alanlarda katkıda bulunduğunu söyleyebilirim. Yemyeşil, doğayla bütünleşen kampüsü ile kültür, spor etkinlikleri ve birçok aktivite imkânı ile Ege Üniversitesini seçecek öğrenciler dolu dolu bir üniversite yaşamı bekliyor” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum