Reklam

Efes Tarlası Bakkalı Hizmetinizde

EGEOLAY/Efes Tarlası Bakkalı 16 Ekim Cuma gününden itibaren Selçuk Efes Kent Konseyi binasının altında hizmete giriyor.

Efes Tarlası Bakkalı Hizmetinizde
Editör: Ege Olay
14 Ekim 2020 - 11:52
Efes Tarlası Bakkalı’nda Türkiye’nin farklı kentlerinde faaliyet gösteren kooperatiflerin ürünlerinin yanı sıra Efes Selçuk Kalkınma Kooperatifi üyesi kadınların kooperatif vasıtasıyla evlerinde yapmış oldukları erişte, tarhana, salça, reçel gibi ürünler tüketici ile buluşacak. Tohum Merkezi ile atalık tohumlara sahip çıkan, Toprak Okulu ile öğrenen, Efes Tarlası ile üreten Efes Selçuk, artık Efes Tarlası Bakkalı ile iyi, temiz, sağlıklı koşullar altında üretilen gıda ürünlerine uygun fiyatlarla ulaşabilecek.



Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in “5 Hedef 50 Projesi” içerisinde yer alan, Efes Selçuk’un bereketli topraklarından doğan Efes Tarlası Bakkalı ile yerel, bölgesel, ulusal ölçekte iyi tarım uygulamaları ile atalık tohumlarla üretim yapan kooperatiflerin ürünleri kentliler ile buluşacak. Efes Tarlası Bakkalı’nda satılan ürünlerle bir yandan kentte ve ülke genelinde kooperatifleşmeye katkı sunulurken, diğer yandan iyi tarım uygulamalarıyla atalık tohumlara sahip çıkan yerel üreticiler desteklenecek.



Efes Tarlası Bakkalı ile küçük üretici ya da evde üretim yapan kadınların ürünlerini satın alarak kooperatif çatısı altında gıda ürünlerinin üretim aşamasından satışına kadar verimlilik esası çerçevesinde satış ve pazarlama desteği verilecek.



İki önemli gelir kaynağından biri tarım olan kentte, Efes Tarlası Bakkalı’nın da içerisinde yer aldığı Efes Tarlası Projesi ile sürdürülebilir bir tarımsal kalkınma modelinin hayata geçmesi hedefleniyor.