Dünya Türkleri İlim Meşalesini Ankara'da Yaktı

EGEOLAY/SİBEL YILMAZ/Dünya Türkleri Bilim Ve Teknoloji Derneği Zafer haftasında üyeleri ve il başkanlarıyla Ankara’da bir araya geldi.

Dünya Türkleri İlim Meşalesini Ankara'da Yaktı
Editör: Ege Olay
05 Eylül 2023 - 22:29 - Güncelleme: 05 Eylül 2023 - 22:38
31 Ağustos 2023 tarihinde Ankara Atlı Spor Kulübünde , saat:10.00’da düzenlenen  kahvaltı programında Zafer Haftası Kutlama ve İstişare Toplantısı yapıldı.
Ardından Saat 15:00 de, Anıtkabir’e yapılan saygı ve minnet ziyareti ile program son buldu. 
 
Dünya Türkleri Bilim ve Teknoloji Derneği, çatısı altında değerli bilim insanlarımızla birlikte , bilime ve teknolojik gelişmelere ülkesinin ilerlemesi için değer veren sivil toplum kuruluşları yer almaktadır.
Derneğimiz akademi çalışmalarına da  başlamış olup yakın zamanda 
Dünya Türkleri Bilim ve Teknoloji Akademisi olarak anılacaktır.
 
Derneğin Amacı; 
Türkiye’de ve yurtdışında bilim ve teknoloji alanında çalışan akademisyen, eğitimci, uzman, bilim insanlarının  insanlık ve toplumsal gelişmeye katkı sağlayacak, bilim ve teknolojik alanda çağdaş boyutlardaki çalışmalarının toplumda bilinmesi, benzer çalışmalarda ortak çalışmalar için işbirliklerinin geliştirilmesi ve bu alanda çalışmak isteyenler için de  farkındalık
düzeyinin artırılmasını sağlamak istediklerini belirten Genel Başkan Semih TANER, en önemli kriterlerinin ve en hassas yaklaştıkları konunun Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşit; ilimdir, fendir.”öğretisidir. 
DTBTD Genel Başkanı Semih TANER hedeflerinin eşitlik ilkesi olduğunu ve her alanda, fikir de açık olduklarını belirterek”
Sevgi, saygı, doğa,özgürlük, denk olmaktır, amacımız ve hedefimiz. Değerlerimize sahip çıkmak ve yaygınlaştırmaktır. Türkçemize sahip çıkıp, dilimizi korumak, bilim ve teknoloji alanında dilimizin kullanılmasını yaygınlaştırmaktır. 
 
Ülkemizde bilim ve teknoloji alanındaki bilgi ve yöntemlerin daha geniş kesimlere
tanıtılması, işbirliklerinin geliştirilmesi
Türkiye’de ve yurt dışındaki Türk vatandaşları, Türk Soylular ve Akraba Toplulukları
arasındaki bilim ve teknolojik işbirliklerinin geliştirilmesi.
Bilim ve teknoloji alanında çalışan Türk vatandaşları ve Türk soylular, Akraba
toplulukları arasında “Türkçenin” bilim ve teknoloji alanında kullanılmasını
yaygınlaşmasına yardımcı olmak.
Dünya Türkleri arasındaki Bilim ve Teknolojik İşbirliği” yönündeki bilincin ülke
genelinde ve yurt dışındaki akademik çevre, ilgili kesimler ve sivil toplum kuruluşları nezdinde artmasının sağlanmasıdır.” şeklinde ifade eden Semih TANER:” Dünya Türkleri Bilim ve Teknoloji Derneği, ilim orduları için harekete geçmiştir” dedi. 
 
Organizasyona ev sahipliği yapan Ankara İl Başkanı Levent MİRZA: “”Tüm Dünya Türklerinin; bilim, teknoloji, eğitim, sanat, kültür ve iş dünyası alanlarında birleşeceği , bir çoban ateşinin Başkentten yakıldığını’ ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “DTBTD, olarak biz bugün burada Cennet vatanımızın Başkenti Ankara’da bu kutsi ateşi yaktık. Yurdumuza, milletimize, Tüm Türk Milletine  hayırlı olsun” dedi. “Vatanını seven, milli düşünce ve idrakla ilime, bilime, sanata, iş birliklerine açık, en mühimi kurucu Önderimiz Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ün, o keskin zeka ve anlatımı ile ifade ettiği üzere: ‘NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!’ diyen tüm vatanseverlere kapımız açık.”  MİRZA, DTBTD olarak; siyaset üstü bir oluşum olduklarının  altını çizerek sözlerini tamamladı. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum