Dünya Türkleri Ankara'da Cumhuriyet Resepsiyonu Düzenledi

SİBEL BİNGÖL/EGEOLAY/Dünya Türkleri Bilim ve Teknoloji Akademisi Ankara’da ‘YAŞASIN CUMHURİYET’ resepsiyonu düzenledi.

Dünya Türkleri Ankara'da Cumhuriyet Resepsiyonu Düzenledi
Editör: Ege Olay
27 Ekim 2023 - 14:01 - Güncelleme: 27 Ekim 2023 - 14:51
Dünya Türkleri Bilim Teknoloji Akademisi (DTBTA) Cumhuriyetin 100. yılı resepsiyonu Filistin’de yaşananlardan dolayı ‘Milli Yas’ ilan edilmesi üzerine  bir gün ertelenerek, büyük bir katılımla DTBTA Ankara Hukuk Birimi Başkanı Av.Alp Yıldırım Safa ŞAKALAR’ın Ankara Altındağ ilçesi Hamamönü sanat sokağında bulunan konak ofisinde gerçekleşti.
 
Yoğun ilgi gösterilen resepsiyona ev sahipliği yapan DTBTD Ankara İl Başkanı Levent MİRZA ve Ankara İl Yönetimi kurulu üyeleri, tüm konuklarla tek tek ilgilendiler. Rusya ve Türki Cumhuriyetlerden diplomatik ve sivil bir çok tanınmış isimlerin de iştirak ettiği resepsiyonun sunuculuğunu, DTBTA Ankara Kültür ve Sanat Birimi Başkanı Oktay KALAYCI yaptı.
 
‘Yaşasın Cumhuriyet’ resepsiyonunda DTBTA Genel Başkan Semih TANER, organizasyonu düzenleyen başta Ankara İl Başkanı Levent MİRZA olmak üzere, Ankara İl yönetim kuruluna ve Cumhuriyetimizin 100. Yaşına ulaşmasının çoşkusunu ve gururunu yaşadığımız bu günlerde cumhuriyet balosuna teşriflerinden dolayı konuklara, teşekkür ederek, ‘ hoş geldiniz’ dedi.  
 
“ Ateş Çemberinde Olsakta Güvendeyiz”
 
DTBTA Genel Başkanı Semih TANER; “yeni bir yüzyılın ilk çeyreğini, yeni bir binyılın ise, ilk yıllarını yaşadığımız bu dönemde halen dengesine ulaşamamış bir dünyanın sorunlarını , savaşlarını üzülerek takip etmekteyiz.
Özellikle bölgemizde bir ateş çemberinin içerisinde, gölgesinde huzurla ve güvenle yaşayabildiğimiz, Cumhuriyeti kuran başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere , emeği geçen herkesi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.” İfadeleriyle sözlerini tamamladı.
 
Kurucu Onursal Başkan Murat TURHAN, Genel Başkan Semih TANER , Ankara il Başkanı Levent MİRZA ve Ankara İl Yöneticilerinden  Mevlüt MUSLU, Emre GÖZÜM ve Oğuzhan AKOVA, DTBTA Yaşasın Cumhuriyet resepsiyonuna konuşmacı olarak katıldılar.
 
Konuşmacılar, Cumhuriyetimizin ortak milli ve manevi büyük değerlerinin kıymetinin bilinmesinden bahsederek, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e ve kahraman ecdadımıza olan minnet ve şükranlarını sundular.
 
“ Cumhuriyet; Adil ve Büyük Bir Şanstır!”
 
Ankara İl Başkanı Levent MİRZA yaptığı konuşmada; “Cumhuriyetimiz öyle büyük ve adil bir şanstır ki Gazi Mareşal Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bir avuç kahraman silah arkadaşıyla Bandırma'dan bir vapurla çıkarak bizi dünyadan silmek isteyen topyekun saldıran bir dünya işgalciye karşı başlattığı ve Cenab-ı ALLAHIN lütfuyla, onun önderliğinde kahraman ecdadımızın canlarıyla, kanlarıyla verdikleri milli mücadele de muvaffak olarak  küllerinden doğarak kurdukları aziz vatanımızın ve yönetim sistemi Cumhuriyetimizin bir başka değerinin ve faydasınında; babadan oğula saltanat veya ayrıcalıklı bir azınlık yerine sıradan vatandaşlar için adil ve büyük bir şans olduğunu” belirterek; 
 
“Bu şans öyle büyük bir şans ki; bir vapurla başlayıp, kurulan Cumhuriyetimizin bugün  bir vapur kaptanının oğluna aziz vatanımızın en üst,  en önemli makamına yükselmesini ona bu cennet vatanı yönetme ve başkomutan olma  şansını  veren büyük bir şanstır" Mirza, Cumhuriyetimizin nice faydasından biri olan ‘Egemenliğin ‘Kayıtsız Şartsız Milletin’ olduğuna ve Türk milletinin içinden liyakatlı, hak eden nitelikleri, yeterli her ferdinin; Cumhuriyet yönetim sistemi sayesinde devlet yönetme  şansının olduğuna değindi. Ankara il başkanı Levent MİRZA,  sözlerini ‘Yaşasın Cumhuriyet’ , ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ diyerek tamamladı. 
 
“ Yaşasın Cumhuriyet “
 
DTBTD Ankara yönetim kurulu, üyeler ve davetlilerin katıldığı resepsiyon; sokaklara taşan ve  büyük ilgi gösterilerek Cumhuriyetin 100. Yılına yakışır bir çoşku ile kutlandı. DTBTD Ankara İl Başkanı Levent MİRZA, 
Eğitim ve Tasarım Birimi Başkanı Genel Koordinatör Oğuzhan AKOVA,  
Girişimcilik ve Proje Başkanı Mehtap ŞAFAK, AR-GE  Birimi Başkanı Sibel ÇAY,  Arşiv ve Rehberlik Birimi Başkanı Selma ERDEL, 
Finans Birimi Başkanı Mevlüt MUSLU, 
İş Dünyası ve Sanayi  Birimi  Başkanı Emre GÖZÜM,
Kültür ve Sanat Birimi Başkanı Oktay KALAYCI,
Hukuk Birimi Başkanı  Av. Alp Yıldırım Safa ŞAKALAR, 
Sağlık-Spor ve Beslenme Birimi Başkanı Rıdvan Alper AFACAN, 
Bilim ve Teknoloji Birimi Başkanı Serhan ÖZYURT ve 
Gastronomi Birimi Başkanı Sinan YİĞİT DTBTA Ankara Yönetim Kurulunu üyelerinin resepsiyonun her detayını günün anlam ve değerine yakışır bir titizlikle organize ettiğini  belirten Basın ve Medya Sorumlusu Leman AYTAR:” Bütün konuşmacıların ve yönetim kurulumuzun ortak fikri; Cumhuriyetimizin büyük değerinin, kıymetinin bilinerek, bu değerleri vatanın birliği ve bütünlüğünü esas alarak, Cumhuriyetimizi bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Cumhuriyetimize her daim cansiperhane bir şekilde sahip çıkılması  oldu. 
 
“ Ne Mutlu Türk’üm  Diyene!”
 
Bugünü dolu dolu, her detayı planlayarak takdire şayan bir ekip çalışmasıyla, çoşkuyla organize ettiklerini belirten Leman Aytar:”Bu anlamlı organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğu içindeyiz.
Böylesine değerli bir günün çoşkusu ve gururu katılımcıların gönüllerinde hiç unutulmayacağına  ve hep güzel anılarda yaşayacağına inanıyoruz.’Yaşasın Cumhuriyet.’ , ‘Ne mutlu Türk’üm diyene!’ sözleriyle, 100. Yılımız ve Cumhuriyetimiz kutlu olsun” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum