DEÜ'de ortak mezuniyet heyecanı

EGEOLAY /Dokuz Eylül Üniversitesi'nde 2018-2019 Akademik yılında bölümlerinden dereceyle mezun olan öğrencilere Ortak Mezuniyet Töreni düzenlendi.

DEÜ'de ortak mezuniyet heyecanı
Editör: Ege Olay
11 Temmuz 2019 - 11:32
Törende konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, gençlerden milli ve manevi değerlere sahip çıkmalarını istedi. Rektör Hotar, “Empati yapmayı, anlayışlı davranmayı, sevgi ile yaklaşmayı, insanlara el uzatmayı ihmal etmeyin. Bu ülkeyi kuran; hayatlarını vatanımız için feda eden kahramanlarımızı her zaman rahmetle anın; onların aziz hatıralarını yaşatmak için elinizden geleni yapın. Hiç şüpheniz olmasın ki milletimiz, sizden bunu da beklemektedir” dedi. 

 

Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından, 2018-2019 Akademik yılında üniversitenin çeşitli Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarından dereceyle mezun olan öğrenciler için “Ortak Mezuniyet Töreni” düzenlendi. Devlet Konservatuvarı sanatçılarının konseriyle başlayan etkinlikte; bölümlerini dereceyle bitiren öğrencilere; eğitim gördükleri bölümlerin yönetici öğretim üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. 2018 – 2019 akademik yılında 100 tam puanla DEÜ’yü birincilikle tamamlayan Fen Fakültesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü mezunu Gökçe Önen’e hediyesini DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar takdim etti. 

Törende konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Türkiye’nin en saygın yükseköğretim kurumlarından biri olan; yetiştirdiği değerleri ile bilim dünyamıza ve toplum hayatımıza katkı sağlayan Dokuz Eylül Üniversitemizden dereceyle mezun olmaya hak kazandınız. Özveri gerektiren bu süreci başarıyla tamamladığınız için sizleri kutluyorum. Olağanüstü gayret göstererek geldiğiniz bu yüksek nokta, sizden sonra gelen arkadaşlarınıza örnek teşkil ederken; bizlerin de gurur kaynağı oldu. Bizler, sizi yetiştiren değerli hocalarımız ve kıymetli ailelerimizle birlikte her zaman daha fazlasını yapabileceğinize inandık ve bunda ne kadar haklı olduğumuzu gördük. Eğitimini aldığınız mesleğinize ilişkin akademik bilgi ve tecrübelerinizi en üst seviyeye taşıyan siz kıymetli mezunlarımız, artık yeni bir sayfa açıyorsunuz. Bu günü, bu güzel anları, ömrünüz boyunca unutmamanızı diliyorum” dedi. 

 

MİLLİ DEĞER VURGUSU

“Buradan ayrılırken aklınızda kalan şey her ne olursa olsun; üniversitemizin size nasıl bir ufuk açtığını ve sizlere neler kazandırdığını, gelecekte çok daha iyi kavrayacaksınız” diyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Üniversite olarak sizlerden beklentimiz, her şeyden önce sağlıklı olmanız, mutluluğu yakalamanız ve hayatı paylaşmanızdır. Bunların yanında biz yapan milli ve manevi değerlere sahip çıkmanızı istiyoruz. Bu ülkeyi kuran; hayatlarını vatanımız için feda eden kahramanlarımızı her zaman rahmetle anın; onların aziz hatıralarını yaşatmak için elinizden geleni yapın. Hiç şüpheniz olmasın ki milletimiz, sizden bunu da beklemektedir. Zamanın ve edinimlerinizin sizlere sunduğu ayrıcalık, yaşadığımız dünyanın gerçekleri ile bir araya geldiğinde sizlere yük değil bir armağan olacak.  O zaman, verdiğiniz mücadelenin ne için olduğunu daha net görecek ve bizleri de daha iyi anlayacaksınız” ifadelerini kullandı. 

 

BİZİMLE BAĞINIZI KOPARMAYIN

DEÜ’nün öğrencilerine önemli kazanımlar sunduğunu ifade eden Rektör Hotar, “Daima bilim ve sanatı, hayatınızın bir parçası olarak görün; üniversitemizle olan bağlarınızı koparmayın. Eksik olduğunuz, çaresizliğe düştüğünüz anlarda yardım istemekten çekinmeyin. Buradan ayrılsanız da bir gün ihtiyacınız olduğunda kapımızın her zaman sizlere açık olduğunu unutmayın. Sizler bizim gururumuz ve geleceğimizsiniz” diye konuştu. 

Ortak Mezuniyet Töreni toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum