Reklam

Cumhuriyet Bayramı ateşi Konak'tan yayıldı

EGEOLAY /Konak’ta Cumhuriyet Bayramı, Türk Bayraklarıyla süslenerek kırmızı beyaza bürünmüş Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden başlayıp Cumhuriyet Meydanı’na uzanan meşaleli yürüyüş ile kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı ateşi Konak'tan yayıldı
Editör: Ege Olay
28 Ekim 2020 - 20:24
Konak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konak Belediyesi’nin pandemi kurallarına uygun olarak düzenlediği kortej ve zeybek gösterisi ile kutlandı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde İzmir Folklor Derneğinin muhteşem zeybek gösterisi ile başlayan yürüyüşe Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Parti Meclisi Üyesi Devrim Barış Çelik, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter,  CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Ellerinde cumhuriyet ateşini simgeleyen meşaleler taşıyan efelerin başı çektiği kortej Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinden Cumhuriyet Meydanına yürüdü. Hafta başında cadde ve sokakları al bayraklar ve Atatürk posterleri ile süsleyerek Cumhuriyet Bayramı coşkusunu Konak’ın her noktasına taşıyan Konak Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 97’nci yaşını kutlamak için korteje katılan vatandaşlara da Türk Bayrakları armağan etti.

 

 

Abdül Batur: Yolumuz Cumhuriyet, Pusulamız Atatürk

 

Cumhuriyet Bayramı coşkusunun doyasıya yaşandığı yürüyüşte, pandemi kuralları sıkı bir şekilde uygulandı. Kortej Cumhuriyet Meydanı’na ulaştığında zeybek ekibi Ege yöresi oyunlarından oluşan gösterileriyle büyük alkış aldı.  Gösterinin ardından bir konuşma gerçekleştiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Sizleri Cumhuriyetin ve Atatürk sevgimizin coşkusuyla selamlıyorum” sözleri ile başladığı konuşmasında Milli bayramların önemini bir kez daha hatırlattı. Mustafa Kemal Atatürk’ü gelecek nesillere anlatmaya ve Ata’nın emaneti Cumhuriyeti korumaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Batur şöyle konuştu:

“Milli bayramlarımız bizim için çok önemli. Çünkü bu tarihler, kurtuluş mücadelemizin en önemli yapıtaşlarının tarihleri. Özellikle Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyetimizi hatırlatmak ve yaşatmak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Milli bayramlarımıza ve Cumhuriyetimize sahip çıkma konusunda her zaman dimdik duracağız. Atatürk’ümüzü unutturmayacağız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü gelecek nesillere daha da iyi anlatacağız. Yolumuz Cumhuriyet, Pusulamız Atatürk.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum