Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye'nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa ona göre hareket ediyoruz"

EGEOLAY/Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Geçmişten aldığımız dersler ışığında, Türkiye’nin ve milletimizin menfaatleri neyi gerektiriyorsa ona göre hareket ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye'nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa ona göre hareket ediyoruz"
Editör: Ege Olay
23 Kasım 2022 - 13:30

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) AK Parti Grup Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Dün hizmete açılan Artvin Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali ile yeni Yusufeli yerleşim bölgesinin hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gövde yüksekliği bakımından Türkiye’nin en büyük, dünyanın beşinci büyük barajı olan Yusufeli’nin, üreteceği enerji ve depolayacağı suyla ülkenin gelişmesine önemli katkılarda bulunacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Togg’u, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun teknoloji alanındaki sembolü olarak alkışlarla karşılamıştık. Yusufeli Barajı’na da, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun altyapı sembolü olarak ‘hoş geldin’ diyoruz” diye ekledi.

“Bugün burada sizlerle, hepimizin canını yakan terör saldırıları hususundaki gelişmeleri ve atacağımız yeni adımları paylaşmak istiyorum” açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırı, failleriyle ve onların bağlantılarıyla kısa sürede aydınlatılmıştır. Bombayı koyan terörist ile ona yardımcı olan çok sayıda kişi, ülkemiz içinde ve dışında bulundukları yerlerde yakalanarak adalete teslim edilmiştir. En tepeden en aşağıya kadar bu eyleme karışan kim varsa nerede olursa olsun mutlaka bulunacak, dökülen masum kanlarının hesabı kendisinden misliyle sorulacak, cezası kesilecektir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin artık ülkeye ve millete yönelik saldırılara karışan teröristler ile onlara yardım eden herkesi, sınırları içinde ve dışında tespit etme, yakalama, cezalandırma kabiliyetine ve gücüne sahip olduğunu vurguladı.

“TAHAMMÜL SINIRLARIMIZI ZORLAYAN HADİSELER KARŞISINDA TEPKİMİZİ GÖSTERMEKTEN GERİ KALMIYORUZ”

Son dönemde, hem ülke içinde hem sınır bölgesinde yoğunlaşan saldırıların, terör örgütünün ve terör örgütünü Türkiye’nin üzerine salanların Türkiye’nin geleceğine yönelik hesaplarıyla yakından ilişkili olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör örgütü ile onunla aynı çizgideki yapıların iplerini ellerinde tutanların karın ağrısı bellidir. Bunlar, ülkemizin güven ve istikrar içinde hedeflerine yürümesinden rahatsızlar. Bunlar, ülkemizin kendi siyasi ve ekonomik kararlarını özgürce vermesinden, kendi çıkarlarını cesaretle savunmasından rahatsızlar. Bunlar, ülkemizin küresel krizleri fırsata dönüştürmesinden rahatsızlar.  Bunlar, Türkiye’nin bölgesel liderliğini güçlendirmesinden rahatsızlar. Bunlar, bizatihi milletimizin Anadolu’daki bin yıllık varlığından rahatsızlar.  Üstelik tüm bu rahatsızlıklarını gizlemeye gerek dahi görmüyor, açıkça da söylüyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Ülkenin maruz kaldığı hangi haksızlığı, adaletsizliği, nobranlığı kazısalar altından hep aynı anlayışın, hazımsızlığın ve husumetin çıktığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  şunları kaydetti: “Biz bunu, Avrupa Birliği tam üyeliğimizin engellenmesinde yaşadık. Biz bunu, Amerika’yla aramızda vuku bulan F-35 krizinde yaşadık. Biz bunu, sınırlarımıza füzeler yağarken ülkemizdeki hava savunma sistemlerinin sökülüp götürülmesinde yaşadık. Biz bunu, Kıbrıs konusundan enerji anlaşmalarına kadar Akdeniz’deki her tartışmada yaşadık. Biz bunu, milyonlarca masumun canını ve onurunu kurtarmak için yaptığımız fedakârlıkların görmezden gelinmesinde yaşadık.”

Hemen her uluslararası platformda bu bakış açısının emarelerine şahit olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabii herkes gibi bizim de kendimize göre bir oyun planımız var. Geçmişten aldığımız dersler ışığında, Türkiye’nin ve milletimizin menfaatleri neyi gerektiriyorsa ona göre hareket ediyoruz. Bunu yaparken tahammül sınırlarımızı zorlayan hadiseler karşısında da tepkimizi göstermekten geri kalmıyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum