Cumhurbaşkanı Erdoğan Macaristan'da

EGEOLAY/Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin 4. toplantısı kapsamında resmî ziyarette bulunmak üzere gittiği Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Macaristan'da
Editör: Ege Olay
07 Kasım 2019 - 16:33
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Liszt Ferenc Havalimanında; Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakan Yardımcısı Levente Magyar, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay ve büyükelçilik personeli karşıladı.

Ülkedeki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ile Sandor Sarayında baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sandor Sarayına gelişinde Macaristan Cumhurbaşkanı Ader tarafından karşılandı. Görüşme öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macaristan Cumhurbaşkanı Ader Türkiye ve Macaristan bayrakları önünde tokalaşarak gazetecilere görüntü verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın daveti üzerine gittiği Budapeşte’de resmî törenle karşılandı.

Macaristan Başbakanlık Ofisindeki resmî törende, iki ülkenin millî marşlarının çalınmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören kıtasını selamladı.

Resmî törenin ardından tokalaşarak gazetecilere görüntü veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Orban, daha sonra baş başa görüşmeye geçti. Baş başa görüşme öncesinde Macaristan Başbakanı Orban, Başbakanlık Ofisinin terasından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tuna Nehri’ni ve Budapeşte’deki bazı simgesel yapıları anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Macaristan ziyaretinde; eşi Emine Erdoğan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İletişim Başkanı Fahrettin Altun eşlik ediyor.


 


YORUMLAR

  • 0 Yorum