Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklamalar

EGEOLAY/Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Siyasette, ekonomide, askerî alanda kendi kararlarını kendi alan, kendi hedeflerini kendi belirleyen, kendi projelerini kendi uygulayan bir Türkiye inşa ettik. İnşallah en zorlu dönemi geride bıraktık. Artık, ektiğimiz tohumların hasadını toplamanın, verdiğimiz emeklerin karşılığını görmenin, yaptığımız fedakârlıkların bedelini almanın vaktidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklamalar
Editör: Ege Olay
24 Ağustos 2020 - 21:10
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrası basın açıklaması yaptı.

Başta Giresun olmak üzere Karadeniz’de bazı illeri etkileyen afette hayatlarını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifa dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hâlen arama çalışmaları süren vatandaşlarımızdan bir an önce mutlu haberler almayı temenni ediyoruz. Afetin duyulduğu andan itibaren, devletimiz tüm kurumları ve imkânlarıyla, halkımızın yanında yer almıştır” dedi.

“KAZANDIĞIMIZ HER BAŞARI, MİLLETİMİZİN ÖZ GÜVENİNİ YÜKSELTMEKTEDİR”

Karadeniz’deki Sakarya Gaz Sahası’nda, 320 milyar metreküp rezerve sahip doğal gaz kaynağı keşfedildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin geleceği açısından hayati öneme haiz bu müjdeyi, geçtiğimiz Cuma günü, milletimizle paylaştık.  Tespit edilen rezervin, çok daha büyük bir kaynağın ilk habercisi olduğu yönünde kuvvetli bulgular var.  Yani, inşallah bu müjdenin devamı gelecek. Gazın fiilen milletimizin hizmetine sunulması 2023 yılını bulacak.  Önümüzdeki süreçte, Akdeniz’de de benzer müjdeli haberler alacağımızı ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

Savunma sanayiinden ticari kullanımlara kadar her alanda, Türkiye’yi hak ettiği seviyeye çıkartacak çalışmaları desteklediklerini ve teşvik ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Kazandığımız her başarı, milletimizin öz güvenini yükseltmekte, daha büyük projelere yönelmesini sağlamaktadır.  Yıllarca bu milletin önünü kesenlerin kullandığı araçların tümünü yerle yeksan ediyor, insanımızın önünde yepyeni ufuklar açıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maruz kaldığımız çifte standartlara, çiğnenen teamüllere, ihanet edilen değerlere, ayaklar altına alınan ilkelere rağmen, girdiğimiz yoldan geri dönmedik. Siyasette, ekonomide, askeri alanda kendi kararlarını kendi alan, kendi hedeflerini kendi belirleyen, kendi projelerini kendi uygulayan bir Türkiye inşa ettik.  İnşallah en zorlu dönemi geride bıraktık. Artık, ektiğimiz tohumların hasadını toplamanın, verdiğimiz emeklerin karşılığını görmenin, yaptığımız fedakârlıkların bedelini almanın vaktidir” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum