Reklam

CHP İzmir İl Başkanı Yücel'den İzmir Barosu'na ziyaret

EGEOLAY /Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Av. Deniz Yücel ile il başkan yardımcılarından oluşan heyet İzmir Barosu'na bir iyi niyet ziyareti gerçekleştirdi.

CHP İzmir İl Başkanı Yücel'den İzmir Barosu'na ziyaret
Editör: Ege Olay
17 Mayıs 2019 - 17:27
CHP İzmir İl Başkanı Av. Deniz Yücel, il başkan yardımcıları Memet Kayhan Günal, Azmi Kumova ve Yasemin Menokan ile İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, Genel Sekreter Perihan Çağrışım Kayadelen, Sayman Hüseyin Yıldız ile Yönetim Kurulu üyeleri Av. Ali Deman Güler ve Av. Afhan Topel'in katıldığı görüşmede İzmir Barosu'nun başlattığı "Demokrasi Nöbeti" başta olmak üzere yenilenecek İstanbul Belediye Başkanlığı seçimleri ve İzmir'in yarattığı demokrasi kültürü ile ülkemizin geleceğinde edineceği yer konuları konuşuldu.

 

 

 

 

 

İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel "İzmir kentinin tüm demokrasi bileşenlerinin ortaklığına ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz. Bildiğiniz üzere baromuz İnsan Haklarının Başkenti vizyonu ile yerelden bir dinamizm yaratmayı ve bu şekilde tüm ülkenin önünü açacak güzel günleri hep birlikte kurmayı hedeflemektedir. İzmir sahip olduğu çoğulcu yapı ve demokrasi kültürü ile ülkeyi çağdaş uygarlık seviyesine çıkaracaktır. Bu bağlamda başlattığımız Demokrasi Nöbeti'ne destekleri ve baromuza gerçekleştirdikleri nazik ziyaretleri için başta meslektaşım Av. Deniz Yücel olmak üzere CHP İzmir İl Yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

 

 

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Av. Deniz Yücel de "Bugün adaletin tecellisi ve evrensel hukuk ilkelerinin Türkiye'de hakim olması için mücadele veren, cumhuriyete ve demokrasimize her anlamda sahip çıkan İzmir Barosu'nda bulunmaktan  çok mutluyuz. Göreve geldikten sonra Sayın Baro Başkanımız Özkan Yücel ve yönetimini ilk kez ziyaret ediyoruz. İzmir Baromuzun değerli başkan ve yöneticileri her dönemde, demokrasi ve hukuk dışı uygulamaların karşısında durmuş, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı mücadele vermiştir. Bir avukat ve İzmir Barosu üyesi olarak bu mücadeleyi korkusuzca veren baronun üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Tüm Türkiye'nin bildiği gibi İstanbul seçimleri YSK tarafından yasalara, usullere ve vicdana aykırı bir şekilde iptal edilmiştir. Bu hukuksuz kararın hemen ardından İzmir Baromuzun hemen tepki vermesi ve demokrasi nöbeti başlatması, ülkede adalete ve hukuka inancı olan herkes gibi bizler içinde çok değerli ve anlamlıdır. Bu nöbeti başlatan, aynı zamanda 23 Haziran'da yenilenecek seçimlerde hukukçu desteği verme kararı alan baromuzun değerli başkanına ve tüm üyelerine çok teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum