Bucalı çocuklara evde oyun sürprizi

EGEOLAY/Dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde sokağa çıkışları kısıtlanan çocuklar dün parklara akın etti. Kısıtlı zamanda sokakların tadını çıkarmaya çalışan çocukların coşkusuna Buca Belediyesi de ortak oldu. Çocuklara evde kaldıkları süreyi en verimli şekilde değerlendirebilmeleri için 60 sorudan oluşan oyun kartları hediye eden Belediye, mutluluklarını pekiştirdi.

Bucalı çocuklara evde oyun sürprizi
Editör: Ege Olay
21 Mayıs 2020 - 11:46
 Sokağa çıkma yasağının esnetilmesi ardından Buca Belediyesi önceki gün 4 saatlik izinle sokağa çıkan 0-14 yaş grubundaki çocukların keyifli ve sağlıklı zaman geçirmelerine destek oldu.  Belediye, çocuklara tanınan serbest zaman öncesi kentteki park ve bahçeleri ilaçlayarak önlem aldı. 



AİLE İÇİ İLETİŞİMİ ARTTIRACAK OYUN



Buca Belediyesi, hijyen tedbirlerinin yanı sıra ilçedeki muhtarlıklar aracılığıyla çocuklara özel hazırladığı oyun kartları dağıttı. Çocukların kişisel gelişimleri ve aile içi iletişimini arttırmayı hedefleyen oyun kartlarında, çocukların yaratıcılıklarını destekleyen 60 adet soru yer aldı. Ailelerin çocuklarını keşfetmeleri ve daha iyi anlamalarına da yardımcı olacak kartlar velilerden tam not aldı.



5 BİN ADET KART



Sokağa çıkma yasağı sürecinde çocukların evde kaldıkları süreyi en verimli şekilde geçirmeleri için hazırlanan “Dodo Kutum”  isimli toplam 5 bin adet kart, muhtarlar tarafından dağıtıldı.  Çocuklar, kartlara yoğun ilgi gösterdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum