Bornova ve Bayraklı Müteahhitler ve İşadamları Derneği'nde Güçbirliği Vurgusu

EGEOLAY/Bornova Müteahhitler ve İşadamları Derneği'nin gerçekleştirdiği Genel Kurul Toplantısı'nda Coordinat Yapı Kurucu Ortaklarından Caner Tan ve aday yönetim kurulu, tek listeyle gidilen genel kurulda oybirliğiyle seçilerek güven tazeledi.

Bornova ve Bayraklı Müteahhitler ve İşadamları Derneği'nde Güçbirliği Vurgusu
Editör: Ege Olay
07 Eylül 2022 - 13:01
Coordinat Bornova Toplantı Salonunda gerçekleşen Genel Kurulda AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, İZTO Yönetim Kurulu Üyesi ve MÜFED Başkanı İsmail Kahraman ve çok sayıda sektör temsilcisi de bir araya geldi.
Bornova Müteahhitler ve İşadamları Derneği'nin adının Bornova ve Bayraklı Müteahhitler ve İşadamları Derneği olarak değiştirildiği genel kurulda üyelere teşekkür eden Başkan Caner Tan, “Sektörde güçbirliğine inanan işadamları olarak derneğimizin kapsamını genişlettik. Sizlerin de onayı ile artık ve Bornova ve Bayraklı Müteahhitler ve İşadamları Derneği olarak hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Pandeminin de etkisiyle konut ve kira fiyatlarında çok artış yaşandı. Bir yandan yapı ruhsatı sayısı artarken, yapımına devam eden inşaat sayılarında ise azalma gözlemliyoruz. Ülkemizde her yıl 800 bin yeni konut ihtiyacı bulunuyor. Yaşanan fiyat artışlarından dolayı işletme sermayesi düşük şirketler ise sektöre veda ediyor. Bizler dernek çatısı altına buluşarak yaşadığımız sorunları belediyeler ve bakanlık nezdinde çözüm üretmek için çalışıyoruz. Sektördeki tüm arkadaşların dernek faaliyetleri ve çalışmalarına katkı koyması, daha iyi bir sektöre kavuşmamız için yardımcı olacaktır. İnşaat maliyetleri son bir buçuk yılda oldukça arttı. Konut kredilerindeki yetersizlik de sektörü dar boğaza itti. Önümüzdeki yıllarda sektörün hızla canlanacağını düşünüyoruz. Gerek istihdam, gerekse de ülke ekonomisi için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE İZTO YÖNETİM KURULUNDAN TAM DESTEK ALIYORUZ
Toplantıda konuşan ve dernek olarak yaklaşık 20 yıldır sektörün örgütlü bir yapıya kavuşması için mücadele ettiklerini vurgulayan İZTO Yönetim Kurulu Üyesi ve MÜFED Başkanı İsmail Kahraman da, “İzmir'in farklı ilçelerinde faaliyet gösteren 16 derneğimizle Müteahhitler Federasyonu olarak hizmetlerimize devam ediyoruz. Türkiye'de bir ilke imza atarak Ankara ve Gaziantep federasyonlarıyla birleşerek İMKON Müteahhitler Konfederasyonu'nu kurduk. TOBB'da Müteahhitler Meclisi'nin kuruluşunu gerçekleştirdik. İZTO seçimine katılarak yönetimin değişiminde yer aldık. İzmir Ticaret Odası'nda sektörümüzü temsilen geçen dönem 67. Meslek Komitesi olan Müteahhitler Komitesi'nde görev alarak üyelerimize hizmet ettik. Yıllardır başlatmış olduğumuz mücadele ve yakalanmış olan birlik ve beraberlik ruhuyla üyelerimizin sorunlarının çözümünde önemli katkılar sağladık. Sizlere, bugünkü genel kurulumuza rahatsızlığı nedeniyle katılamayan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mahmut Özgener'in de selamlarını getirdim. Şimdi de, Sayın Özgener ile birlikte 67. Meslek Komitesi Müteahhitleri olarak aynı listeden seçime gideceğiz. 03 Ekim 2022 tarihinde yapılacak olan İzmir Ticaret Odası Meslek Komitesi seçimlerinde üyelerimizden bir kez daha destek istiyoruz. Sizlerin sorunlarının çözümleri için MÜFED ve İZTO olarak ilgili bakanlıklara raporlar gönderiyoruz. Çözüm için süreçleri de takip ediyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyor, derneğin yeni yönetiminin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


'YENİ YÖNETİME BAŞARILAR DİLİYORUM'
Yeni Yönetim Kurulu'na görevlerinde başarılar dileyen Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da
Bornova Derneğinin Bayraklı ile buluşmasından mutlu oldum. Çünkü Bayraklı, Bornova'nın bir parçasıdır aslında. İzmir'de siyaset üstü bir anlaşıyla hizmet üretmek için yola çıktık. Sektörel güçbirliğine inanan birisi olarak İzmir'e hep birlikte destek olmak çok önemli. İzmir'in kentsel yenilemeyle ilgili çok büyük bir dönüşüme ihtiyacı var. Bununla ilgili müteahhitlere de önemli görevler düşüyor. İzmir'de ada bazında kentsel dönüşüm ve genişleme çalışmalarının yapılması kaçınılmaz. Kurumlar arası işbirliğinin ne kadar önemli olduğunun altını çizmek isterim. Bu anlamda iş insanlarıyla bir arada çalışmaktan onur duyuyorum” diye konuştu.
Toplantıya katılanlara, İZTO Yönetim Kurulu'nun inşaat gruplarındaki çalışmalarını ayrıntılı anlatan bir kitapçık da dağıtılırken; genel kurul kararıyla derneğin onursal başkanlığına getirilen Kurucu Başkan Hasan Ali Karaman ile birlikte Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, İZTO Yönetim Kurulu Üyesi ve MÜFED Başkanı İsmail Kahraman ve MÜFED Onursal Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır'a bir plaketle teşekkür edildi.



MESLEKİ GÜÇBİRLİĞİ VURGUSU
Genel kurulun sektöre hayırlı uğurlu olmasını dileyen AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır ise “İzmir'in ve inşaat sektörünün sorunlarını yakından takip ediyorum. Gerek sahada gerekse de mecliste çalışmalarımızı sürdürüyorum. Bunlar için STK'lardan da destek aldım. Her ilçenin kendine göre sorunları var. Bana gelen sorunları bir rapor halinde gerekli noktalara iletiyorum. Bugüne kadar 30 - 35 tane kanunun imzalanmasına katkı sağladım. STK'lardan gelen sorunları, çözüm için Ankaraya iletiyorum. Kurulan farklı komisyonlarda çok önemli kararlar alınıyor. Milletvekilleri, bürokratlar ve teknik donanıma sahip kişiler tarafından konular inceleniyor; iktidar ve muhalefet temsilcileriyle birlikte masaya yatırılarak çözüm oluşturuluyor. Hep söylediğim gibi, İzmir olması bir depreme karşı hazırlıklı olmalıdır. 17 tane fay hattı var 13 tanesi aktif 30 ekimde yaşadığımız deprem öngöremediğimiz ve bize ait olmayan bir fay hattında gerçekleşti. Yıkılan binaların hepsi ruhsatlı ve onaylı binalardı. 1999'a kadar olan yapıların da bundan sonraki süreçte gözden geçirilmesi ve dönüştürülmesi gerekiyor. Herkesin sorumluluğu büyük ve ihmaller sonucu oluşan bir durum var ortada. İzmir'in % 80'inin dönüşmesi lazım. Büyük bir depremde bunun telafisi mümkün olmaz” ifadelerini kullandı.


YENİ YÖNETİM KURULU LİSTESİ
Bornova ve Bayraklı Müteahhitler ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Başkan Caner Tan, Başkan Yardımcısı Onur Durmuş ve Orhan Tuğberk Kucur, Üyeler Serkan Orkun, Fatih Yağmur, Baha Eren, Mustafa Kava, Sercan Eroğlu, Ahmet Nasır, Ali Gümüş, Mehmet Dikici. Denetim kurulu üyeleri Ender Tan, Can Serçe ve Nurullah Satılmaz.
 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Ahmet akıl
    1 yıl önce
    Ben demirini bağliyacağım iş bakiyorum elamanlarim var ancak şartlarim var demir kesme ve etriye bükme makası şirket karşılarsa elamanlarim gurbetçi ve yatma yeri yeme içme dahil olmak üzere yaparim işi