Bornova'da tiyatro keyfi daha sağlıklı ve modern koşullarda yaşanacak

EGEOLAY/İzmir Devlet Tiyatrosu’ndan sonra kentin ikinci repertuvar tiyatrosu olan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun (BBŞT) ana sahnesi olan Sevda Şener Sahnesi, koronavirüs salgını nedeniyle etkinliklere ara veriler dönemde sanatseverlere daha sağlıklı ve konforlu koşullarda tiyatro keyfi yaşatmak için tamamen yenilendi.

Bornova'da tiyatro keyfi daha sağlıklı ve modern koşullarda yaşanacak
Editör: Ege Olay
11 Aralık 2020 - 14:54

BBŞT’nin Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi içinde oyunlarını 25 yıldır izleyiciyle buluşturduğu Sevda Şener Sahnesi, koronavirüs salgını önlemleri nedeniyle kapalı olduğu dönemde bambaşka bir görünüme kavuştu. Asma tavan kaldırılıp, salon içindeki tavan hacmi genişletildi. Havalandırma sistemlerinin bakımı yapıldı. Menfezler ve sahne üzerindeki havalandırma emiş sistemleri yenilendi. Zemin ve koltuklar değiştirildi. Tavan aydınlatmaları lede dönüştürüldü. 

Başkan İduğ: Çok özledik

Pandemi döneminde de boş durmadıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Oyunlara mecburi sebeblerle ara verdiğimiz dönemi fırsat bilip salonumuzu yenileyerek daha konforlu hale getirdik. Hepimiz çok özledik. Tek dileğimiz salgının bir an sona ermesi ve sanat dolu günlerde tekrar bir arada olmak” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum