Bornova'da 'Okula Dönüş'e özel etkinlik

EGEOLAY/Bornova Belediyesi’nin Toplumsal Dönüşüm Derneği ile Global Hope Network International'ın ortaklığında gerçekleştirdiği Okula Dönüş programında 5 farklı ülkeden gelen gençler birbirinden renkli etkinliklerle Bornovalılarla oldu. 2 gün süren program kapsamında ilk olarak 270 Bornovalı minikle bir araya gelen gençler, Büyükpark’ta da ülkelerini tanıttıkları Gençlik Festivali gerçekleştirdi.

Bornova'da 'Okula Dönüş'e özel etkinlik
Editör: Ege Olay
24 Eylül 2022 - 13:56

Mevlana Toplum Bilim Merkezi’nde yapılan ‘Muhteşem Bedenimiz’ temalı ilk programda Bornova’da 3, 4 ve 5. Sınıflarda eğitim gören 270 öğrenci

3 Türk ve 10 Amerikalı eğitmenin liderliğinde kurulan alanlarda atölye çalışmaları gerçekleştirdi. Türkçe ve İngilizce oyunlarla eğlenen öğrenciler, 5 farklı istasyonunda yapılan çalışmalarla da kendilerini ve duygularını tanıma fırsatı buldu. 

Büyükpark’ta Gençlik Festivali 

Amerika, Meksika, Kore, Arjantin ve Paraguay’dan gelen gençler Büyükpark içinde açtıkları stantlarla ülkelerini tanıttı. Özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği festivalde yabancı gençler ülkelerinin şarkı ve geleneksel danslarını da katılımcılara öğretti. 

Yeni okul yılında çocuklara başarılar dilen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Sınırlarımız içinde bulunan 2 üniversite ve okullarla Bornova bir eğitim kenti. Biz de Bornova Belediyesi olarak eğitime her zaman öncelik verdik. Dijital sınıf ve okul derslerine yardımcı olan Belgem kurslarından bilim atölyelerine kadar her zaman öğrencilerimizin yanında yer aldık. Bu etkinliğimizin de sadece eğlenceli ve öğretici değil, aynı zamanda öğrencilere yeni okul yılında ilham verici olmasını istedik” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum